Neovisni novinarski portal
11.12.2023.
KRONIKA 112
Trenutak policijskog postupnja prema dvojici s majicama u Puli (foto printscreen youtube Glas istre, snimio Dejan Štifanić)

Skandal u Puli:
Htjeli privesti dvojicu mladića zbog majica s natpisom “HDZ LOPOVI. LOPINE!”

Trenutak policijskog postupnja prema dvojici s majicama u Puli (foto printscreen youtube Glas istre, snimio Dejan Štifanić)

Kako javlja HINA, policijski službenici su tijekom prosvjeda “Pravda za djevojčice” na kojem je sudjelovalo  tristotinjak građana Pule na Trgu Portarata među okupljenima uočili dvojicu mladića koji su na majicama imali natpis “HDZ LOPOVI. LOPINE!”, te su ih htjeli privesti u postaju, navodno zbog “zbog utvrđivanja identiteta”, te jer jedan od mladića nije imao osobnu iskaznicu.

Tražili da skinu majice!?

-Dvojac u majicama, po tvrdnjama okupljenih, nije svojim ponašanjem provocirao reakciju policije ali je očito bio sporan tekst na majicama. Policajce su, u znak potpore mladićima, okružili brojni Puljani izražavajući svoje nezadovoljstvo represivnim mjerama sustava. Policajci su željeli dvojac privesti u postaju zbog kako su rekli “zbog utvrđivanja identiteta”, jer jedan od mladića nije imao osobnu iskaznicu. Potom je policijska službenica pred okupljenim građanima i novinarima kazala da neće biti potrebe za odvođenjem mladića u postaju ukoliko skinu sporne majice. U konačnici mladići majice nisu skinuli, a policajci su odustali od privođenja – izvještava Hina o događaju koji su neki ocijenili skandaloznim.

O postupanju svojih službenika oglasila se i PU istarska

‘Preveniranje eventualnih protupravnih ponašanja’

– “Policijski službenici su danas oko 11.20 sati, prije početka prosvjeda na Trgu Portarata u Puli, pristupili dvojici muškaraca u cilju provjere i utvrđivanja identiteta iz sigurnosnih razloga, odnosno preveniranja eventualnih protupravnih ponašanja. Osobe su počele negodovati te je tada pozvana još jedna policijska ophodnja kako bi se izbjegli eventualni incidenti. Dolaskom druge ophodnje, utvrđen je identitet osoba, i to na način da je identitet jednog muškarca utvrđen uvidom u osobnu iskaznicu, dok je provjera identiteta drugog muškarca provedena na temelju iskaza osobe koja je bila s njim u društvu te je time poliicijsko postupanje završilo”, stoji u priopćenju policije.

A što vi mislite?

Treba li nekog privesti  i uhititi jer mu na majici piše, primjerice, ‘HDZ lopovi’, ‘SDP lijenčine’, ‘IDS seljačine’, ‘HNS lažovi’ i slično…’?

Trenutak policijskog postupnja prema dvojici s majicama u Puli (foto printscreen youtube Glas istre, snimio Dejan Štifanić)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI