Neovisni novinarski portal
27.1.2022.
KRONIKA 112
Požar na odlagalištu Metis u Puli: “Odgovorno” gospodarenje otpadom…

Požar na odlagalištu Metis u Puli:
“Odgovorno” gospodarenje otpadom…

Pula je noćas obavijena golemim oblakom dima. Gorjelo je odlagalište Metis. Požar, koji je izbio oko 1 sat u noći, kako javlja Glas Istre,  je stavljen pod kontrolu i lokaliziran zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, pripadnika javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Pula, a gasilo ga je 16 vatrogasaca s 10 vozila.  Navodno, zdravlje građana nije bilo ugroženo jer nije došlo do izgaranja opasnih tvari, a spekulira se da je uzrok požara samozapaljenje.

Nepodnošljivi smrad s opožarenog deponija širio se gradom, radi čega je načelnik pulskog Stožera civilne zaštite Klaudio Karlović pozvao građane , posebno asmatičare i kronične bolesnike, da ne izlaze iz kuća, osim u prijekoj potrebi, dok god se požar potpuno ne ugasi.

Ovaj se apel pogotovo odnosio na građane koji žive u Šijani, koja se prva našla na udaru i utopila u gustom dimu. No, smrad s požarišta brzo se proširio i na ostatak grada.

Danas, nešto prije podne, zapaljeno odlagalište otpada Metis već je bilo pri kraju sanacije, a zrak se postupno u dobroj mjeri očistio, pa su iza podne mjere opreza vrijedile još samo za stanovnike koji su neposredno uz odlagalište. Što bi se reklo, to je naše “odgovorno” gospodarenje otpadom…

             Foto:Glas Istre
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI