Neovisni novinarski portal
11.12.2023.
made in china
Kinesko-hrvatska policija (foto MUP)

安全和信任:
Osam kineskih policajki i policajaca došli u Hrvatsku da ‘svojim znanjem i prisutnošću pridonesu sigurnoj turističkoj sezoni’

Kinesko-hrvatska policija (foto MUP)

Eto ga, uvozimo i policiju iz Kine. Danas u 9 sati, usred Zagreba, na Trgu bana Josipa Jelačića svečano je predstavljeno osam kineskih policijskih službenika i službenica koji su u Hrvatsku došli sa zadaćom da i oni svojim znanjem i prisutnošću pridonesu sigurnoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj, kako javlja MUP (hrvatski).

-Zajedno s hrvatskih kolegama policajcima moći će ih se susresti na ulicama četiriju policijskih uprava: dubrovačko-neretvanske, ličko-senjske, zadarske i zagrebačke. U zajedničkim će ophodnjama s hrvatskim kolegama kroz direktan kontakt sa svojim državljanima zasigurno pridonijeti njihovom osjećaju sigurnosti – vele ponosito u MUP-u i Ministarstvu turizma (hrvatskom).

Kinesko-hrvatska policija (foto MUP)

Zamjenik direktora Službe za međunarodnu suradnju MUP-a NR Kine Tan Jun je s ponosom istaknuo: „Hrvatska je prva zemlja s kojom smo se uključili u ovakav projekt“.

-Zadovoljstvo mi je vidjeti da su postignuti brojni konkretni rezultati u izgradnji ove inicijative. Hrvatska je sjajni biser na Jadranu, “rajsko mjesto” i sve veći broj kineskih putnika želi doći ovamo. Sigurna sam da će naša kineska policija s dobrim slikama i izvrsnom profesionalnošću postati prekrasna scena u Hrvatskoj i da će je voljeti ljudi i Kine i Hrvatske – u svom je obraćanju posebno istaknula veleposlanica NR Kine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Xu Erwen.

安全和信任 (Sigurnost i povjerenje).

Kinesko-hrvatski dužnosnici (foto MUP)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI