Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
POLITIKA
Pupovac u Saboru o “bauku novog suverenizma” : Umjesto bratstva nejednakih , nudi se ropstvo u mržnji…

Pupovac u Saboru o “bauku novog suverenizma” :
Umjesto bratstva nejednakih , nudi se ropstvo u mržnji…

-Živimo u vremenu iznevjerenih očekivanja- sasvim prikladno postizbornom vremenu, kada su mnoga očekivanja doista iznevjerena, započeo je jutros saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac s iznošenjem zastupničkog mišljenja, u nastavku zasjedanja Sabora. No, nije Pupovac mislio izravno na izbore za Europski parlament, iako se na njih referirao. Mislio je, vjerojatno,  na opći kontekst koji je generirao novi suverenizam…

– I ovi izbori, kao i prethodni jasno su pokazali da živimo u vremenu iznevjerenih očekivanja. Sloboda je pretvorena u nejednakost između sve bogatijih i sve siromašnijih, a samostalnost se pretvorila u gotovo potpunu koloniziranost i rastuću nesposobnost da monetarnu, vanjsku i ekonomsku politiku vodimo koliko toliko samostalno. Europska unija sve više slabi. Iznevjerena je Unija jednakopravnih članica- rekao je Pupovac, ocjenjujući, kako donosi N1, da slabije razvijene zemlje članice služe kao rezervoar jeftine radne snage za one bogatije.

-Živimo u vremenu iznevjerenih očekivanja i umjesto da ga pretvaramo u vrijeme otrežnjenja, množe se pretpostavke za nove pijanke, kao što bi Krleža rekao.Treba reći: novi nas nacionalizam neće spasiti jer u njemu nije stvoreno ništa pozitivno niti će biti stvoreno išta pozitivno- ističe SDSS-ov zastupnik, napominjući da nacionalizam treba zamijeniti savez odgovornih i otriježnjenih. Zato nas ,veli, ni novi suverenizam neće spasiti jer ne spašava ni SAD, kamoli Hrvatsku.

Umjesto bratstva nejednakih i neravnopravnih nudi se ropstvo u mržnji, a naši građani postaju ravnopravni u zemljama poput Irske. I za to smo prije svih mi krivi, tvrdi, a ne Crkva, banke ili suverenisti.

– Krivi smo mi koji govorimo šupljim jezikom domoljublja dok nam domovina nestaje, koji govorimo jezikom neuvjerljivog europejstva, a ono se svodi na odljev ljudskog i financijskog kapitala- kritički će u postizborju Pupovac, referirajući se na rast suverenističkog bloka koji je postao treća politička opcija u Hrvatskoj nakon recentnih europskih izbora.

Milorad Pupovac

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI