Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
iz š'benika / PRIOPĆENJE
Grad Šibenik slovenskom poduzeću: ‘Iznimno nas je obradovala vijest što ste prepoznali perspektivu i velike mogućnosti razvoja šibenskog brodogradilišta’

Grad Šibenik slovenskom poduzeću:
‘Iznimno nas je obradovala vijest što ste prepoznali perspektivu i velike mogućnosti razvoja šibenskog brodogradilišta’

„Iznimno nas je obradovala vijest što ste prepoznali perspektivu i velike mogućnosti razvoja šibenskog brodogradilišta."

-Gradonačelnik primio novog koncesionara šibenskog brodogradilišta – javljaju iz Grada Šibenika. Radi se o brodogradilištu koje Šibenčani zovu ‘Remont’, a koje je sada prepušteno slovenskom poduzeću. Priopćenje Grada Šibenika je u nastavku:  

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima primio je danas novog koncesionara brodogradilišta Šibenik – predsjednika Uprave Iskra d.d. Dušana Šešoka i direktora Iskra brodogradilišta 1 d.o.o. Matiju Šešoka. Sastanku su nazočili i Roko Vuletić, predsjednik Uprave NCP Grupe te Čedo Petrina, ravnatelj Lučke uprave šibenik. Tema sastanka bili su planovi novog koncesionara te buduće investicije na području brodogradnje u Šibeniku.

Iznimno nas je obradovala vijest što ste prepoznali perspektivu i velike mogućnosti razvoja šibenskog brodogradilišta. Grad Šibenik stoji vam na raspolaganju kao partner i suradnik u razvoju vašeg poslovanja i daljnjem širenju proizvodnje. Šibensko gospodarstvo se oporavilo i čini 30 posto u ukupnim prihodima, stoga nam je drago da se kontinuirano otvaraju mogućnosti za nove investitore.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić te predstavio projekte koji će se uskoro realizirati u blizini šibenskog brodogradilišta.

Predsjednik Uprave Iskra d.d. Dušan Šešok zahvalio se gradonačelniku na prijmu te istaknuo kako tvrtka ima velike ambicije u jačanju brodograđevne i remontne djelatnosti u Šibeniku kroz ulaganja u nove tehnologije.

Želja nam je biti dugoročni strateški investitor te uspostaviti korektan odnos prema Gradu Šibeniku i svim našim poslovnim partnerima te zaposlenima.“, kazao je Šešok.

Podsjetimo, Ministarstvo mora pomorstva i infrastrukture sklopilo je sukladno odluci Vlade RH, početkom veljače Ugovor o prijenosu koncesije pomorskog dobra luke posebne namjene – brodogradilište Šibenik, s dosadašnjeg koncesionara NCP Remontno brodogradilište Šibenik u stečaju na novog koncesionara Iskra brodogradilište 1 d.o.o.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI