Neovisni novinarski portal
7.5.2021.
KRONIKA 112
(foto Paradise Post)

Pakao u Paradiseu:
Požar u Kaliforniji zasad ubio devetoro, spalio 6453 kuća – Radio Paradise i dalje pušta glazbu

(foto Paradise Post)

Katastrofalan požar u američkoj državi Kaliforniji i dalje plamti, gori i spaljuje ljude, kuće, zgrade, šume i polja, pse, mačke, vozila…. Kako javlja Paradise Post iz grada Paradisea (Raj) koji je potpuno izgorio,  najmanje devet osoba je do sada poginulo, od kojih je pet izgorjelo u automobilima dok su pokušavali pobjeći požaru, kako je sinoć priopćio Uredu šerifa okruga Butte.

-U petak navečer imamo brojke koje kažu da je u dva dana požara izgorjelo je 6.453 kuća, 260 komercijalnih zgrada i 90.000 hektara. Tek pet posto vatre je ugašeno… – nemoćno je ustvrdio šerif. 

Požar se sada širi prema ljetovalištu Malibu, a do sada je evakuirano oko 150 tisuća ljudi zbog požara.

Scene iz Paradisea (foto Paradise Post)

Među njima su, zabrinuti su neki mediji, i neke hollywoodske osobe poput Kim Kardashian, glumice Alysse Milano i meksičkog redatelja Guillerma del Tora, Lady Gage itd.

Bez pretjerivanja, prizori vatre i ognja, gorućih kuća i vozila, crvenog neba.. kakvi se najčešće u kršćanstvu vežu uz pojam: pakao, dolaze iz malenog gradića imena Paradise, što znači Raj. 

Za mjesto imena Paradise su neki čuli i posredstvom internetske radio postaje koja je dobila ime o tom mjestu: Radio Paradise. Radio postaja koju su u svojoj kući otvorili bračni par Bill  i Rebecca Goldsmith brzo je postala vrlo popularna diljem svijeta, zbog svojeg specifičnog glazbenog programa koji uključuje vrsnu glazbu. ‘Radio Paradise je starinski radio za 21. stoljeće’, njihov je slogan.

Poslali smo im upit o stanju u Paradiseu, kao i mnogi drugi zabrinuti slušatelji diljem svijeta.

Bill & Rebecca Goldsmith (foto Radio Paradise)

-Čuli smo od mnogih od vas kako ste zabrinuti zbog požara u Paradiseu i Kaliforniji. Situacija je uistinu strašna.Uistinu je vrlo strašna situacija. Srećom, nismo ugroženi. Odnedavno više ne živimo u Paradiseu, tako da smo sada sigurni. Međutim, glavnina grada u kojem smo živjeli više ne postoji. Mnogi naši prijatelji su pogođeni… Hvala vam na ljubaznim riječima i dobrim željama – odgovorili su Bill i Rebecca Goldsmith.  

Radio Paradise i dalje pušta glazbu, a požar i dalje bijesni.

Kalifornijska noćna mora, a ne ‘californian dream’.

(foto Paradise Post)

(foto Paradise Post)

(foto Paradise Post)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI