Neovisni novinarski portal
13.6.2021.
POLITIKA
Sabor izglasao ratifikaciju Istanbulske konvencije, Martina Dalić “preživjela” glasanje o opozivu

Sabor izglasao ratifikaciju Istanbulske konvencije, Martina Dalić “preživjela” glasanje o opozivu

Puno bure ni za što! Tako bi se moglo komentirati današnje glasanje o ratifikaciji Konvencije za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Konvencija je dobila potporu čak 110 zastupnika, njih 30 je bilo protiv, a dva suzdržana.

S obzirom da je , radi mira u kući, šef HDZ-a Andrej Plenković već najavio kako oni HDZ-ovi zastupnici koji budu glasali protiv ratifikacije Konvencije neće za to trpjeti nikakve sankcije, posebne turbulencije ne bi trebalo očekivati, nego postupno smirivanje strasti u vladajućoj stranci. 

Ilustracija: s nedavnog prosvjeda u Zagrebu (foto printscreen)

Test povjerenja u Saboru uspješno je, iako nimalo lako, prošla i potpredsjednica Vlade Martina Dalić čiji je opoziv inicirala skupina od 37 oporbenih zastupnika. Dalić je prošla kroz “ušice igle”- od 147 zastupnika koji su pristupili glasanju, njih 76 joj je dalo povjerenje za nastavak mandata, a 71 zastupnik je podržao zahtjev za njezinim opozivom. S tako tankom podrškom u parlamentu, i sama potpredsjednica i ministrica gospodarstva, mogla bi se zamisiliti što joj je i kako dalje činiti…

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI