Neovisni novinarski portal
13.6.2021.
IZDVOJENO / POLITIKA
Milorad Pupovac  (foto TRIS/G. Šimac)

Opoziv ministrice Martine Dalić:
“Mi sigurno nećemo imati drugo mišljenje nego svoje”(?!)

Milorad Pupovac (foto TRIS/G. Šimac)

Podnošenje oporbenog zahtjeva za opoziv ministrice gospodarstva Martine Dalić , zbog suspektne uloge u aferi Agrokor i njenom nusproduktu- aferi”savjetnici”, iza kojeg stoji 37 potpisa zastupnika iz čak šest opozicijskih klubova, rezultiralo je kojekakvim komentarima pozicije i opozicije. Evo, samo dvije karakteristične izjave, koje rječito pokazuju kako nas političari drže budalama i na tome čak profitiraju. Desetljećima…

Branko Bačić, šef HDZ-ovog zastupničkog kluba u Saboru, nazivajući zahtjev za opozivom neozbiljnim i “skromnim uratkom” oporbe, rekao je i sljedeće:

-Inicijativa je bizarna. Ona je trebala kao ministrica gospodarstva dati suglasnost na izbor glavnog savjetnika za restrukturiranje Agrokora, ali sve dalje od toga, s kojim je on podizvođačima potpisivao ugovor, to je mogla, ali nije bila dužna znati. Zamjeraju joj – zaključuje Bačić – da je trebala znati nešto što je mogla znati, ali nije bila dužna znati (!!!)

Milorad Pupovac, SDSS-ov manjinski zastupnik i član vladajuće koalicije, nije dao ništa manje intrigantnu izjavu.

– Ja razmišljam što se događa s Agrokorom i kako ide proces postizanja nagodbe- ozbiljno će zabrinuti Pupovac. Na dodatno pitanje novinara kako to da niti nakon mjesec dana od pokretanja inicijative još nemaju jasan stav o opozivu ministrice, darovat će nam pravi politički biser od izjave. – A što mislite da mi sve ovo vrijeme sjedimo prekriženih nogu i gledamo sebi u pupak– reći će SDSS-ov zastupnik i mudro dodati: – Mi sigurno nećemo imati drugo mišljenje nego svoje!

Zanimljivo je da možebitno čak ni Pupovac ne zna koje je to mišljenje, ali zato zna HDZ-ov Branko Bačić.

– Siguran sam da će Pupovac i njegova stranka podržati Dalić – samouvjereno će Bačić. U to smo i mi sigurni…

Što ti je politički govor! Treba znati govoriti a da se ništa ne kaže. Moći stati pred mikrofone i oportunistički, ziheraški pričati priču za neuke, koji ionako nemaju pojma što im političari rade i to u njihovo ime, a navodno i za općenarodnu korist.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI