Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
KRONIKA 112
Ivica Todorić u društvu magaraca (foto www.ivicatodoric.hr)

Ministar kojemu nije posao da zna gdje je Ivica Todorić sada ‘o tome ne može govoriti’

Ivica Todorić u društvu magaraca (foto www.ivicatodoric.hr)

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, isti onaj koji je prije pet dana kazao kako nije njegov posao kao ministra unutarnjih poslova da zna gdje se nalazi Ivica Todorić, danas je na pitanje gdje je Ivica Todorić odgovorio kako ‘o tome ne može govoriti’.

U svakom slučaju, kako javlja Hina, ministar unutarnjih poslova nije želio dati odgovor  niti na pitanje vezano za raspisivanje tjeralice za Ivicom Todorićem. Umjesto toga je izrecitirao kako ‘hrvatska policija radi svoj posao vrlo kvalitetno te će svoj posao i nadalje nastaviti raditi na visokoj profesionalnoj razini”.
O slučaju Agrokor zbog kojega se Ivica Todorića tereti, uz ostalo, za pribavljanje nepripadne imovinske koristi u ukupnom iznosu od oko jednu milijardu i 463 milijuna kuna (1.463.000.000 kuna), ustvrdio je kako ‘se policijski izvidi u slučaju Agrokor provode sukladno zakonu’, te kako su ‘to činjenice o kojima se ne može javno govoriti’.
Ivici Todoriću, jedinom od svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor, određen je istražni zatvor, a još nije dostupan hrvatskom pravosuđu, pa je moguće da se za njim raspiše tjeralica.
Moguće, kako kažu.
Osim Ivice Todorića u Hrvatsku još nije stigao niti njegov sin Ivan Todorić, koji je također među osumnjičenicima.
Uz Todorića i sinove u slučaju Agrokor su osumnjičeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.
  • Evo, ipak je raspisana tjeralica (ažurirano u 15:30)

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, a slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu o određivanju istražnog zatvora protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, sukladno čl. 566 ZKP-a izdalo tjeralicu protiv tog prvookrivljenika. Daljnje radnje po izdanoj tjeralici provodi policija sukladno zakonskim odredbama”, priopćeno je iz DORH-a.

 

Ivica Todorić u društvu magaraca (foto www.ivicatodoric.hr)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI