Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
KRONIKA 112
Ilustracija - Ljekarna, Konzum, Agrokor... (foto TRIS/G. Šimac)

Akcija Agrokor:
Uhićeni Crnjac, Puljić, Canjuga, Lučić… Todorić se oglasio na blogu

Ilustracija - Ljekarna, Konzum, Agrokor... (foto TRIS/G. Šimac)

Od šest sati jutros traju uhićenja i pretresi vezanih uz poslovanje Agrokora. Prema navodima medija, u akciji je anglažirano preko 300 policajaca, koji su danas upali na 60-ak lokacija. Akcijom su, kako se doznaje, obuhvaćeni bivši članovi uprave Agrokora, kao i sam Ivica Todorić.

Prema riječima odvjetnika Rajka Čogurića, Ivica Todorić nije u Hrvatskoj, no nije u bijegu, budući da je prije mjesec dana prijavio prebivalište u Londonu.
Mediji zasad raspolažu informacijama da su privedeni bivši član Nadzornog odbora Agrokora Tomisalv Lučić, bivši šef Agrokorovih financija Ivan Crnjac, izvršna dopredsjednica Agrokora Ljerka Puljić te Piruška Canjuga, izvršna potpredsjednica za poslovanje i poslovni razvoj Agrokora. Uhićen je i Mislav Galić, šef uprave Jamnice i sin Mirka Galića, bivšeg hrvatskog veleposlanika u Francuskoj, kao i Mladen Kuštrak, bivši član uprave Agrokora te nekadašnji predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca.
Nakon početka akcije na svom se blogu oglasio i Ivica Todorić, koji je napisao da je “riječ o političkom procesu, ali da će biti dostupan institucijama pravne države i saborskom istražnom povjerenstvu”.
“Tijekom ove faze poduzete su zakonom predviđene radnje odnosno ishođeni su nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u tijeku. Naglašavamo kako je ovo postupanje nastavak višemjesečnih izvida na temelju provjerenih i potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvaća složene poslovne odnose u poslovnom subjektu. Informacije o daljnjem tijeku izvida kao i odluke, državno odvjetništvo će pravovremeno objaviti na internetskoj stranici sukladno zakonskim odredbama”, priopćilo je Državno odvjetništvo u povodu “akcije Agrokor”.

Ljekarna, Konzum, Agrokor… (foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI