Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
UKRATKO
Kanjoj rijeke Krke (foto NP Krka)

Ljepote Krke, od izvor do ušća, u novom promotivnom videu

Kanjoj rijeke Krke (foto NP Krka)

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ predstavlja novi video vodič snimljen u suradnji američkom novinarkom i producenticom, Ashley Colburn, autoricom nagrađenih dokumentaraca te svjetskom promotoricom Hrvatske.

Ashley Colburn nas u vodiču za obilazak Nacionalnog parka „Krka“ vodi preko Skradinskog buka, Visovca, Oziđane pećine i Roškoga slapa do Rogova, manastira Krka, Burnuma, Manojlovačkih slapova i Brljana približavajući posjetiteljima, kojima je ovaj vodič i namijenjen, posebne ljepote srednjeg i gornjeg toka Krke.
Film je osmišljen kao dio projekta održivog i odgovornog upravljanja brojem posjetitelja koji je Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ počela aktivno provoditi u cilju rasterećenja najpoznatijeg i najposjećenijeg lokaliteta, Skradinskog buka. Kako bi se zaštitio temeljni fenomen Parka, povećala sigurnost posjetitelja i smanjile gužve te svakom posjetitelju omogućio potpuni doživljaj u zaštićenoj prirodi, NP Krka kao pokretač takvog načina poslovanja u zaštićenim područjima postavlja nove trendove i smjernice te postavlja nove standarde održivog upravljanja.
Ashley Colburn karijeru je izgradila upravo na putovanjima, dobitnica je dvije prestižne nagrade Emmy, od kojih je jednu primila upravo za najbolji kratki dokumentarni film „WOW Croatia“ 2009. godine. O Nacionalnom parku „Krka“ snimila je već dvije kratke video priče, Skradinski buk i srednjovjekovne utvrde, a u ovom najnovijem vodiču kroz Nacionalni park Krka u trominutnom videu otkriva sve čari krške ljepotice, od izvora do ušća.

Tags:

VEZANE VIJESTI