Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
GRAĐANI / PRIOPĆENJE
ZA: Zelena akcija poziva građane da glasaju protiv Bandića!

ZA:
Zelena akcija poziva građane da glasaju protiv Bandića!

Zelena akcija, jedna od najaktivnijih hrvatskih udruga građana, poslala je javnosti priopćenje naslovljeno: Zelena akcija poziva građane da glasaju protiv Bandića! U Zelenoj akciji su bili zaprepašteni objavom predizborne ankete koju je naručio HDZ, a po kojoj su uz kandidata Milana Bandića kao njegova koalicijskog partnera istakli – Zelenu akciju. U Zelenoj akciji su smjesta preko društvenih mreža oštro demantirali takvo što, smatrajući kako je riječ o perfidnoj podvali u kojoj se građane želi dovesti u zabludu. Inače, Zelena akcija desetljećima najagilnije pozorno prati djelovanje zagrebačke vlasti, te redovito upozorava na besmislene, skupe i štetne projekte Bandića i njegove administracije. U nastavku je njihovo priopćenje. 

Vezano za jučerašnje medijske napise o rezultatima predizborne ankete koju je provodio HDZ: ponavljamo, Zelena akcija ne izlazi na izbore. Zelena akcija je udruga građana, a ne politička stranka te stoga kao takva nikada neće izlaziti na izbore, a osobito je apsurdno spominjati bilo kakvu koaliciju s Milanom Bandićem! Štoviše, Zelena akcija poziva građane da glasaju protiv njega i njegove politike upravljanja Zagrebom!
Opće poznata je činjenica da Zelena akcija već godinama upozorava na Bandićevo katastrofalno upravljenje gradom, od prostornog uređenja, sumnjivih pogodovanja investitorima, pogrešne prometne politike pa sve do gospodarenja otpadom. Žalosno je i sramotno da Bandićevi simpatizeri osnivaju stranku naziva Zelena lista očigledno radi obmanjivanja javnosti i parazitiranja na radu nevladinih organizacija za zaštitu okoliša.
Sastavljači HDZ-ove ankete su vjerojatno zamijenili Zelenu akciju sa Zelenom listom (i koja ima isto ime kao i jedna stara stranka koja već godinama ne postoji), nedavno registriranom strankom čije je osnivanje očito inicirao sam Milan Bandić. Ovakva pogreška govori dovoljno o vjerodostojnosti rezultata ove ankete. Tko imalo poznaje djelovanje Zelene akcije, znat će da ne surađujemo s gradonačelnikom Bandićem, već naprotiv, zadnjih 16 godina uvelike kritiziramo njegov način upravljanja gradom Zagrebom.
Iz dosadašnjeg rada Zelene akcije, vezanog za Bandićevu politiku upravljanja Gradom razvidno je kako je stajalište Zelene akcije da je Bandić simbol onoga od čega grad i okoliš treba braniti. Dakle, sve i da je u nekom ludom scenariju Zelena akcija politička stranka, nemoguća bi bila bilo kakva suradnja, a kamoli koalicija sa strankom koju on vodi.
Dakle, za sve one koji su se pitali, a vezano uz medijske napise o rezultatima predizborne ankete koju je provodio HDZ: NE, Zelena akcija NE IZLAZI na izbore u koaliciji s Milanom Bandićem!

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI