Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
POLITIKA
Franko Vidović nakon izborne noći: ‘Ne mislim baciti koplje u trnje’

Franko Vidović nakon izborne noći:
‘Ne mislim baciti koplje u trnje’

SDP-ov kandidat za šibensko-kninskog župana i dalje ima vjeru u pobjedu, a o povlačenju s čelne pozicije lokalne stranačke organizacije razmišljat će u slučaju poraza u drugom krugu izbora.

– Ne mislim baciti koplje u trnje, pozivam birače da u drugom krugu izbora izađu u još većem broju. Držim da su svi kandidati za šibensko-kninskog župana, osim Gorana Pauka, bili kandidati promjene. Pozivam sve njihove glasače da daju glas meni, jer biraju između mene i Paukove mreže u Županiji – rekao je Franko Vidović, kandidat SDP-a, HSS-a, HNS-a i HSU-a za župana Šibensko-kninske županije, koji je u drugi krig ušao sa 21,88 posto glasova. Za dva tjedna protukandidat će mu biti HDZ-ov Goran Pauk, koji je jučer, sa 49,40 posto glasova, ostvario zavidnu prednost.
– Nijedna bitka nije unaprijed izgubljena. Znam da će gospoda iz HDZ-a reći da imaju većinu u Županijskoj skupštini, ali upravo je ovakav izborni sustav i izmišljen da bi se članovi Skupštine i onoga tko obnaša izvršnu vlast, usuglašavali – rekao je Vidović, koji vlastitim izbornim rezultatom nije zadovoljan, ali… – …ulazak u drugi krug u jednoj od utvrda HDZ-a, dobar je rezultat. S druge strane, očekivao sam više glasova. Nažalost, ljudi iz SDSS-a nisu održali svoju riječ, oni su opet stali uz one koji su spremni sutra im staviti u Jasenovcu novu ploču “Za dom spremni”. Dobro, to je njihov izbor, imaju na to pravo.
Vidović je, na novinarsko inzistiranje, objasnio da je s ljudima iz SDSS-a imao dogovor da će ga podržati, što oni nisu učinili.
– Pogledajte Split, Zadar i Dubrovnik, SDP nigdje u Dalmaciji nije ostvario nekakav sjajan rezultat. Stranka je opterećena svojim unutrašnjim problemima. Bivši ministri iz Milanovićeve vlade, uz časne izuzetke, izbjegli su ove izbore, a trebali su ponijeti teret odgovornosti – nastavio je Franko Vidović, čelni čovjek Županijskog odbora SDP-a. O svojoj odgovornosti za izborni poraz i eventualno napuštanje vrha lokalne stranačke organizacije će, kaže, razmišljati po završetku drugog kruga izbora.
Iako nevoljko, Vidović se osvrnuo i na SDP-ove rezultate na izboru za gradonačelnika Šibenika, gdje je Josip Živković osvojio 15,90 posto glasova, naspram HDZ-ovog Željka Burića, koji je dobio 48,39 posto. – Naši rezultati nisu rezultat mojih eksperimentiranja. Ja sam taj koji je predložio Josipa Živkovića za kandidata za gradonačelnika i stojim iza svih njegovih odluka. Pokušao je nešto napraviti, to birači nisu prihvatili kad je u pitanju lista, a za drugi krug ćemo vidjeti…

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI