Neovisni novinarski portal
6.5.2021.
SLIKA I NEPRILIKA / UKRATKO
Yes, he can again? (foto TRIS/G. Šimac)

Kad 50 jaganjaca utihne

Yes, he can again? (foto TRIS/G. Šimac)

– Yes, I can again! – netko je napisao na rubu krova derutnog propalog trgovačkog centra Željka Keruma u splitskoj Lori, u kojoj je on sa svojim pobočnicima iz Hrvatske građanske stranke danas predizborno servirao 50 pečenih ili kuhanih janjaca s otoka Brača.

– Uz pečenu janjetinu, služila se i lešo, sa šalšom i pireom, a moglo se počastiti i janjetinom s bižima. Naravno, za predjelo su bili posluženi pršut i sir – izvještava Slobodna Dalmacija s tog velebnog skupa na kojemu je posrnuli biznismen i bivši gradonačelnik Splita, te najneaktivniji hrvatski saborski zastupnik otkad je hrvatske neovisnosti započeo svoju novu kampanju za fotelju ‘prvog Splićanina’.

Zgrada u kojoj se serviralo 50 jaganjaca (foto TRIS/G. Šimac)

Kerum je predizborno obećao kako će se slične ‘Želine marende’ događati svakoga tjedna do lokalnih izbora, što znači da neće utihnuti samo 50 jaganjaca, nego će u sklopu marendaških predizbornih aktivnosti stradati barem oko 250 krotkih životinja.
Bilo je i pjesme uz harmoniku, a uz kandidata za gradonačelnika zapjevao je i bivši ravnatelj Opere splitskog HNK-a Ivica Čikeš.
Yes He can, again?

Yes, He can again? (foto TRIS/G. Šimac)

 

 

 

Tags:

VEZANE VIJESTI