Neovisni novinarski portal
13.5.2021.
POLITIKA
Šibenski SDP: Gradonačelnik Burić nema konkretnih rezultata već samo nerealizirana obećanja, a sve što je radio je iluzija i prodaja magle

Šibenski SDP:
Gradonačelnik Burić nema konkretnih rezultata već samo nerealizirana obećanja, a sve što je radio je iluzija i prodaja magle

 

Na slici:Joško Šupe i Josip Živković/Foto:Tris/J.Krnić

Vrhunska predstava majstora iluzije polako se privodi kraju, a pozlaćena kočija će se, otkucajem ponoći, pretvoriti u praznu tikvu-tako su, na današnjoj konferenciji za novinare, mandat aktualnog šibenskog gradonačelnika ocijenili šibenski SDP-ovci Joško Šupe i Josip Živković.

Danas imamo gradonačelnika majstora iluzije, a kao rezultat njegova rada imamo grad s prometnom blokadom, grad s financijskim problemima kojem prijeti blokada računa zbog novih kreditnih zaduženja, grad s uvjetnim mišljenjem državne revizije te grad s pogubljenom Strategijom razvoja, istaknuli su šibenski SDP-ovci.
– Na kraju svog četverogodišnjeg upravljanja gradom gradonačelnik Burić nema konkretnih rezultata već samo nerealizirana obećanja te čitav niz nerealiziranih projekta i sve što je radio je iluzija i prodaja magle, ponovio je gradski vijećnik Joško Šupe.
Na konferenciji je nabrojano 20 nerealiziranih, a u predizbornoj kampanji, obećanih projekata: od POS-a, reorganizacije javnog prometa, nove bolnice, revitalizacije stare gradske jezgre, konkretnih 14 mjera za olakšanje poslovanja u gradskoj jezgri, prstena gradskih garaža, studija ekologije i marikulture do izgradnje novih vrtića, rekonstrukcije rive u Docu, polivalentnog kulturnog centra, doma za starije i nemoćne…
Gospodarstvo je bilo jedna od ključnih točaka gradonačelnikovog programa, a kako se tom gospodarstvu pomoglo vidi se iz primjera TEF-a i Jadranske banke istaknuo je Šupe.
-U famoznu nagodbu s INA-om, iz tko zna kojih razloga, uglavljuju se i dvije benzinske pumpe i gradonačelnik se obvezuje na nešto za što nije ovlašten. U siječnju prošle godine gradonačelnik daje suglasnost da se benzinskoj pumpi na rivi produži koncesija iako te pumpe nema ni u GUP-u ni u Strategiji razvoja grada. Te pumpe nije bilo ni u novom GUP- koji je donešen u rujnu i onda slijedi igrokaz za koji znamo kako je završio. U slučaju pumpe na Vanjskom radi se o gradskom vlasništvu, a mi sada slavimo kako nam je INA vraća. Sami od sebe kupujemo svoje nekretnine -vrhunski! U slučaju Jadranske banke nama se uporno prodaje priča kako je spašavana banka, a prava je istina da su spašavani njeni vlasnici odnosno prijašnji dioničari jer su jedino oni izgubili svoj novac, kazao je Šupe.
Josip Živković je istaknuo kako aktualna gradska vlast u svoje realizirane projekte kojima se hvali ubraja i one za koje je zaslužna prethodna vlast.
– Projekt plaže Banj bio je “neželjeno dijete”, a on je otvorio turističku priču Šibenika. S tim je povezan i projekt obnove tvrđave sv Mihovil koji je stvorio kulturnu ponudu. Teško mi je kada čitam po tisućiti put kako su projekti u koje sam uložio jako puno vremena i energije, odjedanput zasluga nekog drugog. A za vrijeme realizacije podmetani su nam klipovi, govorilo se o kulturocidu na tvrđavi, o otrovima na Banju. Sada su to odjednom nečiji drugi projekti i oni su super, kazao je Živković dodajući kako on nema problem priznati kako je aktualna vlast napravila neke dobre projekte kao što je obnova sportskih dvorana.
– No ja uz najbolju volju osim toga i obnove Trga Dražena Petrovića, ne znam što se u četiri godine napravilo. To nije dovoljno i to je malo. Treba naći ljude koji će znati bolje voditi ovaj grad, zaključio je Živković.
Upozorio je i kako je projekt obnove Poljane s izgradnjom podzemne garaže na tri etaže neće biti samo financijsko nego i prometno opterećenje za grad.
– Postoji nepisano pravilo kojeg se pridržavaju svi gradovi, a to je da se centar grada pretvara u pješačku zonu a kontakt građana sa centrom se ostvaruje kroz javni prijevoz. U slučaju Šibenika to je nužno jer imamo jednu cestu kroz grad, istaknuo je Živković dodajući kako investicija od 60-ak milijuna kuna u projekt koji u budućnosti može stvoriti velike probleme i u prometu i kroz otplatu kredita nije opravdana.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI