Neovisni novinarski portal
2.8.2021.
POLITIKA
Izbori u SDP-u: Bernardić i Ostojić u drugom krugu

Izbori u SDP-u:
Bernardić i Ostojić u drugom krugu

Davor Bernardić (Foto Tris H. Pavić)

Davor Bernardić (Foto Tris H. Pavić)

Nasljednik Zorana Milanovića na čelu SDP-a traži će se u dugom krugu. Nijedan od sedam kandidata za predsjednika najjače oporbene stranke nije dobio natpolovičnu većinu glasova na jučer održanim unutarstranačkim izborima. U drugi krug ulaze Davor Bernardić i Ranko Ostojić.

Najviše glasova članova SDP-a, 46 posto, osvojio je Davor Bernardić koji će se u drugom krugu natjecati s Rankom Ostojićem kojeg je podržalo 22 posto članova.
Glasalo je oko 18.000 birača, a nevažećih listića je bilo 0,25 posto.
”Danas je pobijedio SDP. Sretan sam i zahvaljujem svima koji su izašli na izbore i ukazali mi povjerenje”, rekao je Bernardić koji je čestita svim protukandidatima, a posebno je istaknuo Ranka Ostojića s kojim će se sučeliti i u drugom krugu.Čestitam i Ranku Ostojiću koji je izborio ulazak u drugi krug. Pokazali smo da smo velika stranka. Hvala svima na korektnoj kampanji”, izjavio je Davor Bernardić.
Također kazao kako će se za sve njegove protukandidate naći mjesto unutar stranke po završetku unutarstanačkih izbora.
”SDP vas treba i uključiti ćemo vas u rad SDP-a za izgradnju boljeg i modernijeg društva jednakih šansi”, kazao je Bernardić.
”Čeka nas izgradnja boljeg društva i promjena u Hrvatskoj”kazao je Bernardić.
ranko-ostojic

Ranko Ostojić/Foto:Tris/J.Krnić

”Ja vam se zahvaljujem na fer borbi. Protukandidatima čestitam što smo sačuvali obraz SDP-a. Ono što je moja poruka je zahvala svim članovima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su glasovali za mene”, kazao je Ranko Ostojić nakon objave rezultata izbora.
”Čestitam i Davoru, a moram reći da će naše starije snage odmjeriti borbu jer ja nikad ne odustajem. U SDP-u smo se naučili da se borimo-  trebaš izaći i boriti se. Davore neće biti lako”, poručio je Ostojić svom porotukandidatu u drugom krugu izbora.
Drugi krug izbora za predsjednika DSP-a održati će se  26. studenoga.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI