Neovisni novinarski portal
26.9.2021.
KULTURA
Inicijativa zagrebačkog Dokukina KIC: “S bakom u kino!”

Inicijativa zagrebačkog Dokukina KIC:
“S bakom u kino!”

u-suton-zivota

Iz filma “U suton života”

 

Vjerojatno jako dugo, ili možda nikada, niste otišli u kino u pratnji bake ili djeda, a prilika da svoje najdraže i najstarije povedete na film pruža se  21. listopada u zagrebačkom Dokukinu KIC koji predstavlja inicijativu “S bakom u kino”. Umirovljenici i njihovi unuci (ili djeca) moći će uživati u filmu po sniženim cijenama i uz topli čaj i kolačiće.

Ako ste zaboravili kada ste posljednji put poveli baku ili djeda u kino onda je listopad idealna prilika da posjetite Dokukino KIC i pogledate  dokumentarac koji je osvojio srca zagrebačke publike. Riječ o filmu U suton života belgijskog redatelja Sylvaina Biegeleisena koji je na na ovogodišnjem ZagrebDox-u osvojio titulu Najboljeg filma prema izboru publike. Film donosi priču o najzabavnijoj baki u Europi i njenom sinu koji se s njom smije, pjeva i uživa u pokojoj čašici vina i cigareti, a pritom snima najtopliju priču o životu i mudrosti koja dolazi s godinama. Film baca novo svijetlo na pojam starenja te vodi na optimistično putovanje u srce života i podsjeća zašto trebamo živjeti punim plućima od prvog pa sve do zadnjeg dana.
U suton života optimistično je filmsko putovanje o životu 94-godišnje majke, koja se suočava sa starošću, i njenog sina, redatelja filma Sylvaina Biegeleisena. Kada su doktori najavili da joj preostaje svega nekoliko tjedana života, svi su se došli oprostiti. Ona je, međutim, odlučila živjeti još dvije godine. Njen sin dobio je tako nevjerojatnu priliku snimiti film o životu, pun humora i emocija, koji pruža nadu milijardama ljudi koji se suočavaju sa starošću.
Dokukino KIC 21. listopada započinje inicijativu S bakom u kino te pruža priliku svojoj publici da uživa u filmovima uz topli čaj i kolačiće.
“Sniženim cijenama ulaznica od 15 kuna želimo potaknuti umirovljenike na aktivno sudjelovanje u društvu i posjećivanje kulturnih događanja, ali i ukazati mladima, njihovim unucima da naše bake i djedovi također vole pogledati dobar dokumentarac, a svi znamo da je u kino najbolje ići u društvu. Inicijativa “S bakom u kino samo je početak novog programa koji će prilagođenim terminima, cijenama i akcijama biti posvećen ljudima treće životne dobi koji su često nepravedno marginalizirani u današnjem društvu”,navode iz Dokukina KIC.
Program “S bakom u kino uključuje dvije ulaznice po cijeni od 30 kuna za projekciju filma U suton života u jednom od ponuđenih termina prikazivanja:
21. 10. (petak), 19 sati
22.10. (subota), 19 sati
23.10. (nedjelja), 19 sati
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI