Neovisni novinarski portal
8.12.2021.
POLITIKA
‘Hrvatska može bolje’: Prosvjed podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi 1. lipnja

‘Hrvatska može bolje’:
Prosvjed podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi 1. lipnja

prosvjed

Organizacije civilnog društva okupljene u GOOD inicijativu, preko 60 različitih udruga, sindikati SSSH i SOMK, učitelji i učiteljice te razni pojedinci pozivaju građanke i građane Hrvatske da jasno pošalju poruku da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva te da iskažu svoju podršku učiteljicama i učiteljima te Cjelovitoj kurikularnoj reformi, na prosvjedu “Hrvatska može bolje” u srijedu 1. lipnja 2016. u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te u Splitu, Osijeku, Rijeci, Puli, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Korčuli i Bjelovaru.

– Osjećamo se dužnima reagirati na ležernost kojom je Saborski odbor za znanost i obrazovanje ugrozio napore najboljih i najvrijednijih hrvatskih stručnjaka za obrazovanje. Ovom peticijom izražavamo bezrezrevnu podršku Cjelovitoj kurikularnoj reformi i Ekspertnoj radnoj skupini okupljenoj oko dr. sc. Borisa Jokića – stoji u priopćenju kojeg potpisuju dr.sc. Ivana Ćosić, doc.dr.sc. Ivana Sekol, doc.dr.sc. Tanja Slišković i dr.sc. Ana Ljubojević.
– Smatramo problematičnim prijedlog da se nadležnost Ekspertne radne skupine proširi i na nadležnost ocjenjivanja pojedinih kurikularnih dokumenata. Izmjena te odredbe, kao i uključivanje dodatnih članova dovodi do stvaranja “nadtijela”, koje bi imalo isključivu nadležnost odlučivanja o rezultatima stručne i javne rasprave. Po našem mišljenju to nije ništa drugo nego omogućavanje cenzure, koju u svakom društvenom djelovanju treba izbjeći, a napose u obrazovanju i znanosti, kao temeljima budućnosti našeg društva – ističe se.
U međuvremenu, online peticija “Podrška cjelovitoj kurikularnoj reformi” prikupila je više od 27.000 potpisa.
Detalje oko lokacija prosjeda i potpisivanja peticije možete pronaći na OVOM LINKU.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI