Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
UKRATKO
Bioolimpijada na Skradinskom buku

Bioolimpijada na Skradinskom buku

krka

Foto: NP Krka

Nacionalni park Krka u povodu Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode organizira Bioolimpijadu na Skradinskom buku u petak, 20. svibnja, u 10 sati.

Na Bioolimpijadi će u utrci znanja sudjelovati učenici šestih razreda osnovnih škola sa izvora i ušća Krke, OŠ Skradin i OŠ Dr. Franje Tuđmana iz Knina. Cilj Bioolimpijade je da se kroz različite sportske aktivnosti djeci na zanimljiv način ukaže na važnost očuvanja prirode i povratak dječje igre u prirodu.
Bioolimpijada se, sada već tradicionalno, sastoji od različitih tematskih igara kao što su: potezanje konopa, koodbojka, poligon Kap za slap, staza znanja Izgubljena priroda, skakanje u veći i sl.
Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibanj Međunarodnim danom bioraznolikosti kako bi utjecali na povećanje svijesti o važnosti bioraznolikosti u održivom razvoju i skrenuli pozornost na njezino očuvanje kao temeljnu zadaću u zaštiti prirode. Republika Hrvatska se 2003. pridružila globalnim nastojanjima za očuvanjem bioraznolikosti i unaprjeđenjem zaštite prirode, kad je Hrvatski sabor 22. svibnja proglasio Danom zaštite prirode u Hrvatskoj.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI