Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
UKRATKO
Zelena čistka u Parku prirode Vransko jezero

Zelena čistka u Parku prirode Vransko jezero

Naš cilj je okupiti što veći broj lokalnog stanovništva i zajedničkim snagama očistiti divlje odlagalište otpada kod Debelog briga u Dragama i tako pokazati da nije sve što je daleko od očiju daleko i od srca.

 

odlagaliste 2

Foto: PP Vransko jezero

Park prirode Vransko jezero poziva na sudjelovanje u akciji “Zelena čistka” koja će se na području Parka održati u subotu, 23. travnja s početkom u 9 sati. Akciju čišćenja započinje i završava u Dragama, kod Debelog briga (početak Modrava). Za sve će sudionike biti osigurani hrana i piće.

– Naš cilj je okupiti što veći broj lokalnog stanovništva i zajedničkim snagama očistiti divlje odlagalište otpada kod Debelog briga u Dragama i tako pokazati da nije sve što je daleko od očiju daleko i od srca. Ovim činom želimo podignuti ekološku svijest zajednice i ukazati da je briga za naš okoliš briga i za našu djecu jer smo ga mi ustvari samo posudili od njih na određeno vrijeme. Zato humanom akcijom pokažimo da nam je stalo do prirode i naše djece i vratimo stari sjaj Parku prirode Vransko jezero -stoji u pozivu akcije čišćenja.
Kako možete pomoći u ovoj akciji?
• Prijavite se na akciju i olakšajte nam organizaciju čišćenja
• U subotu, 23. travnja dođite u Park prirode Vransko jezero
• U 09:00 sati nalazimo se kod Petrola u Pakoštanima (sudionici iz Draga mogu samostalno do lokacije)
• Sa sobom ponesite malo dobre volje i radne rukavice
• Odjenite se prikladno za boravak u prirodi
• Pomozite nam očistiti smeće u PP Vransko jezero na području Draga
• Svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 22. travnja
U koliko se želite prijaviti za akciju „Zelena čistka“ ili imate upit možete se javiti na e-mail: pp.vransko.jezero@gmail.com.
U sklopu globalnog pokreta Let’s do it! World Cleanup 2016 u Hrvatskoj se po peti put provodi akcija „Zelena čistka“, koja okuplja volontere u zajedničkoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada.
Na područjima na kojima se nekontrolirano odlaže otpad može doći do onečišćenja tla, podzemnih i površinskih voda te mora, ali i požara koji su česta pojava. Većina divljih odlagališta sadrži otpad iz domaćinstava, ali i velike količine građevinskog pa čak i opasnog otpada, ističu iz PP Vransko jezero.

zelena-cistka-vransko jezero

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI