Neovisni novinarski portal
22.7.2024.
KULTURA / UKRATKO
Jurica Pavičić

Jurica Pavičić promovira novu knjigu u Šibeniku

Jurica Pavičić

Jurica Pavičić

‘Žena s drugog kata’ bit će predstavljena u četvrtak, 14. travnja, u cafe baru Domald u Šibeniku, s početkom u 20 sati. S autorom će razgovarati Emir Imamović Pirke.

Bruna je  mlada žena koja naizgled ima sve što želi- posao i sreću u ljubavi. Zaljubljuje se u pomorca Franu. Vjenčaju se i useljavaju na kat iznad njegove udovice majke. Otpočinju novi život puni planova i ambicija. Dvije godine kasnije, Bruna će se naći u zatvoru zbog ubojstva svekrve. U zatvoru će provesti dvanaest godina. Iz zatvora izlazi kao srednjovječna i ozloglašena žena. Vraća se u Split. Razmišlja unatrag o svemu što se dogodilo i o tome gdje su stvari pošle krivo.
To bi ukratko bio opis radnje novog romana Jurica Pavičića, za kojega Teofil Pančić u Globusu piše: “Ako je ‘Zločin i kazna’ krimić, onda je to i ovaj roman. Samo što detekcije nema, i odlično znamo tko je ubojica. Ono što je bitno jest: zašto? Pavičić piše o svijetu koji predobro i dubinski poznaje.”
“Slojevitost ovog romana, atmosfera i pomna psihologizacija glavnog ženskog, ali i ostalih likova, čine ‘Ženu s drugog kata’ doista odličnim romanom iz pera pisca koji je očito u svojoj najzrelijoj fazi uspješno pronašao recept kako istovremeno napisati intrigantan, napet i vrlo dubok roman”, mišljenje je Jagne Pogačnik, kritičarke Jutarnjeg lista.
Četvrtak, 14. travnja, Domald, Šibenik (20 h).

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI