Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
KULTURA
‘Cannabis – predrasude i činjenice’ u šibenskoj Knjižnici

‘Cannabis – predrasude i činjenice’ u šibenskoj Knjižnici

kulturaljka za objavu detalj iz 2015 sanja l kulusic

Dvodijelna manifestacija Kulturaljka 2016 u organizaciji Udruge P.A.R.K. stigla je do pola puta svog programa. Naime, u četvrtak, 23. ožujka, na rasporedu je drugo od ukupno dva najavljena predavanja.

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku, s početkom u 18 sati, održat će se predavanje pod nazivom ‘Cannabis – predrasude i činjenice’. Bit će to prvi put da se u Krešimirovom gradu javno raspravlja o biljci koja pri svakom spomenu uzburka duhove.
Industrijska, indijska, ljekovitost, legalizacija samo su neki od pojmova o kojima će biti riječi na predavanju na kojem gostuju predavači iz Zagreba i to Marina Zubak – eko poduzetnica i vlasnica prve specijalizirane trgovine proizvodima od konoplje, te Ratko Martinović – aktivist za legalizaciju medicinske (indijske) konoplje.
Mini serija tematski različitih predavanja zaokružuje kulturni dio programa Kulturaljke 2016. nakon čega ostaje dovoljno vremena za pripremiti se za veliko finale manifestacije – koncertu u hangaru bivše vojarne Bribirskih knezova gdje će 26. ožujka (subota) nastupiti tri benda, a oni su regionalne legende o kojima ne treba mnogo pisati – Zabranjeno Pušenje, trenutačno najbolji gitarski bend u Europi, apsolutni miljenici ovdašnje publike, a poharali su i Kinu  – Repetitor te novo ime na šibenskoj glazbenoj sceni, glazbeno iznenađenje i osvježenje – Magul.
Za kraj, dodajmo da se ulaznice za koncert u Hangaru mogu kupiti već sad u pretprodaji po cijeni od 60 kuna i to u caffe barovima Baldekin, Bono i Azimut u Šibeniku, te za one koji nisu u gradu, a htjeli bi na vrijeme osigurati svoju ulaznicu što svakako preporučujemo zbog ograničenog broja mjesta, to mogu učiniti putem Entrio internetskog sustava.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI