Neovisni novinarski portal
26.9.2021.
UKRATKO
Grad Šibenik dodjeljuje 23 stipendije

Grad Šibenik dodjeljuje 23 stipendije

studenti

Ilustracija/Foto: www.sibenik.hr

U tijeku  je natječaj za dodjelu studentskih stipendija Grada Šibenika, a 23 stipendije u visini od 700 kn mjesečno bit će raspoređene u kategorijama  za studente prve godine preddiplomskih studija, prve godine diplomskih studija te za studente viših godina studija.

U proračunu Grada Šibenika osigurana su sredstva za 10 stipendija u kategoriji za studente prve godine preddiplomskih, 6 stipendija  za studente prve godine  diplomskih studija te 7  stipendija za studente viših godina studija.
Kriteriji za ostvarenje stipendija su uspjeh u prethodnom obrazovanju, socijalni status, te eventualno status djeteta poginuloga branitelja Domovinskog rata, a propisani su Pravilnikom o uvjetima i kriterijima stipendiranja studenata Grada Šibenika –  najavila je Mirjana Žurić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, dodavši da je trenutno u obračunu i 20 studenata koji su ranije ostvarili pravo na stipendije.
Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu studentskih stipendija imaju studenti  koji se školuju u RH na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska, a koji ispunjavaju  uvjete propisane natječajem.
Tijekom prošle godine Grad Šibenik je stipendirao ukupno 33 studenata u  ukupnom iznosu od 262 tisuće kuna.
Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Grad Šibenik, Povjerenstvo za dodjelu stipendija, Trg  palih branitelja Domovinskog rata 1, Šibenik.
Obrazac prijave može se preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Šibenika ili na službenoj internet stranici Grada Šibenika: www.sibenik.hr.
Prijave na natječaj podnose se u roku od 15 dana od dana objave, a rezultati će biti objavljeni 15 dana nakon isteka roka za prijavu na natječaj.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI