Neovisni novinarski portal
27.11.2021.
POLITIKA
Krešimir Šakić novi ravnatelj Nacionalnog parka Krka

Krešimir Šakić novi ravnatelj Nacionalnog parka Krka

Krešo Šakić i Joško Šupe 109

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović potvrdio je izbor Krešimira Šakića za novog ravnatelja Nacionalnog parka Krka. Šakić će na toj dužnosti zamijeniti Tonča Restovića koji je u prosincu 2014. imenovan za Zmajlovićevog pomoćnika. Trenutno je direktor šibenskog Studentskog centra.

Čini se da je 41-godišnji ekonomist, Šibenčanima poznat i kao glazbenik, glavna uzdanica lokalnog SDP-a, jer je u vrlo kratkom razdoblju ovo njegovo treće raspoređivanje na direktorsko mjesto. Do smjene vlasti nakon lokalnih izbora 2013. , obavljao je posao direktora Tvornice elektroda i ferolegura u postupku sanacije, a prije godinu , HDZ-ova vlast “zahvalila mu se na suradnji” i postavila svoga čovjeka, pa je SDP za Šakića našao “pričuvni položaj” u Studentskom centru gdje je također bio direktor. I napokon, evo ga u NP Krka kao ravnatelja. Jednom direktor, uvijek direktor, izgleda…

Šakić namjerava nastaviti gdje je njegov prethodnik, stranački kolega Tonči Restović, stao.

– Držim da je to bio pravi smjer i njime ću i ja nastaviti- kaže Šakić, nimalo zbunjen tako brzim prelaskom s jednog posla na drugi. U planu mu je nastaviti s obogaćivanjem turističke ponude NP-a, ali cilja i na to da Park bude jezgra oko koje će se ubrzano razvijati cijelo okolno područje.

Ne vidi problem u tome što u javnu ustanovu dolazi u godini izbora koja bi mu mogla “presuditi” brzim odlaskom s dužnosti ravnatelja. Promijeni li se vlast, promijenit će se, dakako, i ravnatelj NP Krka, kako to već kod nas biva. Ali, Šakića to ne brine.

–  Ne mislim o tome, ne zamaram se time, jer , kako god bilo, uvijek ću imati što raditi. Ako ništa drugo onda u svojoj privatnoj firmi koju sam i pokrenuo kada nisam imao posla- ležerno će novi ravnatelj  “Krke”, spreman predano raditi, kako veli, najbolje što zna,  pa dok traje…

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI