Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
IZDVOJENO / POLITIKA
Nastavnici iz Ekonomske: Novi natječaj nije rješenje, želimo da se ravnateljica smijeni odmah

Nastavnici iz Ekonomske:
Novi natječaj nije rješenje, želimo da se ravnateljica smijeni odmah

Nakon sastanka sa županom i predsjednikom sindikata, konačnog rješenja za zavrzlamu u Ekonomskoj školi u Šibeniku – još nema.

gimna1-e1421151282928

Današnji neočekivani susret v.d. ravnateljice Ekonomske škole Diane Vodanović i dijela pobunjenih zaposlenika škole, u Uredu župana Šibenskog-kninskog, za neke od njih bilo je traumatčno iskustvo. – Definitivno smo sami sebi, a i županu, dokazali da se mi ne možemo vratiti u školu dok je ravnateljica Vodanović tamo. Kad smo je jutros vidjeli, počeli smo se tresti – javili su nam nastavnici i administrativno-tehnički djelatnici Ekonomske škole koji su od prošlog tjedna na bolovanju, izazvanog, kako tvrde, mobbingom i nesposobnošću v.d. ravnateljice.
Na bolovanju je tranutačno 25 djelatnika. Dio njih, nakon što je Diana Vodanović napustila Ured, razgovarao je sa županom Goranom Paukom, koji je spreman raspisati novi natječaj za ravnatelja. – Župan tvrdi da se ništa ne može hitno riješiti, jer kaže da ne može utjecati na Školski odbor, nego samo na svoja tri člana u njemu. Ali mi tvrdimo da se može, jer se v.d. ravnateljica može odmah maknuti, a na njemo mjesto doći će njezina zamjenica – kažu nam nastavnici.
– Što se natječaja tiče – nastavljaju – ne znamo može li se Diana Vodanović opet javiti, to moramo provjeriti. Ali, s druge strane, tko zna kakve tu sve igre mogu biti na djelu, pa je opet mogu postaviti. Ako na novom natječaju postane ravnateljica, gotovo je. Ona se više ne smije kandidirati. Župan jednostavno pere ruke od odluke Školskog odbora, a i nas pokušava malo primiriti obećanjem o novom natječaju.
– Bili smo spremni na suradnju s njom bez obzira na sve, jer, ponavljamo po tko zna koji put, mi volimo svoj poziv i djeca su nam na prvom mjestu. Mjesecima su se događale loše stvari, obratili smo se na sve adrese i ništa se nije promijenilo. Preraspodjela sati (ne promjena rasporeda koju ona uporno ističe) bila je okidač koji nas je prisilio da zatražimo pomoć psihijatra i iziđemo u medije. Najveća sramota u svemu ovome je da se nikomu od onih koji mogu nešto učiniti ne žuri, a djeca i mi patimo jer nema nastave – istaknuli su na kraju djelatnici na bolovanju.
Školski odbor, čiji članovi svih ovih dana nisu javno komentirali događaje u Ekonomskoj školi, sastaje se sutra, u utorak.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI