Neovisni novinarski portal
27.11.2021.
GOSPODARSTVO / UKRATKO

Englezi grade elitnu četvrt na rubu Šibenika

Gradsko vijeće Šibenika donijelo je danas Detaljni plan uređenja područja Brodarica- Gomiljak i time širom otvorilo vrata stranim investitorima ( Englezima) koji su odlučili na tom prostoru izgraditi novo, moderno prigradsko naselje, s oko 380 stanova, kapaciteta oko 1100 ljudi. Po svim karakteristikama bit će to nova četvrt izgrađena po najvišim standardima, s održivim izvorima energije, sustavom za navodnjavanje zelenih površina, velikim komercijalnim centrom za oko 250 vanjskih korisnika… Što drugo, vijećnici su, uza sve nedoumice, mogli tek kazati: neka radovi počnu!

Investitor je svojedobno otkupio zemljište, prvenstveno za stambenu namjenu, oko 8 hektara, svega 500- 800 metara od mora, što ga čini iznimno atraktivnim, a spreman je financirati i izgradnju javne prometnice do ulaza u naselje, kao i prometnice, s komunalnom opremom, u samom naselju. Oko centra se planira izgradnja viših stambenih zgrada, a podalje od centra, u udaljenijim i mirnijim dijelovima predviđene su obiteljske kuće višeg standarda stanovanja ( s bazenima).

U sklopu naselja bit će izgrađeni i sportsko-rekreacijski centri, a cijeli prostor bit će oplemenjen zelenim površinama s mediteranskim kulturama, šetnicama, bazenima za djecu i odrasle. Ukratko, bit će to Šibenik za 22. stoljeće…


VEZANE VIJESTI