Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
POLITIKA
Milan Kujundžić u Šibeniku 2014. kao predsjednički kandidat  (Foto: Tris/H. Pavić)

Milan Kujundžić:
Fantomski birači spremni su za još jednu izbornu prevaru

Milan Kujundžić u Šibeniku 2014. kao predsjednički kandidat (Foto: Tris/H. Pavić)

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić u petak je predstavljao svoj izborni program u Šibeniku, gdje je na konferenciji za novinare ujedno upozorio javnost kako se priprema još jedna izborna prijevara. Zatražio je preispitivanje odluke Ustavnog suda o broju birača u RH, ostavku ministra uprave Arsena Bauka i uvođenje jedne novine u postupak biranja: Da se svaki birač prilikom preuzimanja glasačkog listića potpiše, kako bi se sumnjivi glasovi mogli vještačiti.Predsjednički kandidat Milan Kujundžić u Šibeniku (Foto H. Pavić) (10)

– Putem hrvatskih medija obraćam se cijelom hrvatskom narodu da bih rekao ono što narod zna: ovo što je jučer napravio Ustavni sud je zapravo presedan. Kao da Ustavni sud zna koliko ima birača u RH? Dakle, Ustavni sud je svojom nekompetentnošću pristao arbitrirati u nečemu što ne zna. On je samo izabrao jedan od mogućih brojeva koje je servirao ministar Bauk. Fantomski glasovi koji su rabljeni na izborima  na kojima su određeni pojedinci i stranke dobijali pobjedu i sada su ostali u zraku. Ja apeliram na ustavni sud da preispita jučerašnju odluku. Apeliram na ministra Bauka da da ostavku, apeliram na institucije hrvatske države da se žurno doznaju koliko zapravo ima hrvatskih državljana, odnosno koliko ima ljudi s pravom glasa. Pripremaju se izborne prevare koje su se događale i opet će se događati – rekao je Kujundžić.

– U deset dana koliko je ostalo do izbora to se ne može ispraviti, ali nešto postoji čime će ih se moći kontrolirati. A to je da se uvede potpis birača. Dakle, da kad birači 28. prosinca izađu na biračka mjesta, tražim da se i potpišu, a onda ćemo tamo gdje ima sumnje raditi vještačenje potpisa. To ništa ne košta. To je doslovce odluka koja u Saboru traje  pola minuta i DIP je može provesti. To je neophodnost. Dakle, bojimo se prevare. Hrvatski narod je varan i opet spremaju prevaru. Gospodinu ministru Bauku poručujem da žurno da ostavku jer ovako dalje neće ići. Zatražit ćemo i uvid u registre i popis stanovništva, ali premalo je vremena da bi onima koji su naučili varati presjekli sve staze. Na potpisu birača ćemo inzistirati, jer znamo i imamo najave da će biti falsificiranja, a bilo ih je i sada pri sakupljanju potpisa – rekao je Kujundžić.

On tvrdi da je izborna prijevara spremna, da varalice već imaju pripremljene fantomske glasove. – U Hrvatskoj kao nigdje u svijetu ima najviše nevažećih glasačkih listića i u Hrvatskoj kao nigdje na svijetu od 17 do 19 sati je izlaznost birača najveća. Svakome je to jasno. Tada se upravo krade. Tada se javljaju fantomski nepostojeći glasači. Mislim da je hrvatskom narodu dosta prevare, hrvatski narod želi imati one koje su izabrali, a ne one koji su izabrani u mračnim sobama i prevarama – rekao je predsjednički kandidat.

– Ovo je prevažno. Opet se sprema prevara. Hrvatski narod je dovoljno izvaran, dovoljno opljačkan. Tražimo ostavku ministra Bauka i ujedno tražimo ogradu Ustavnoga suda – rekao je Kujunudžić. Predsjednički kandidat Milan Kujundžić u Šibeniku (Foto H. Pavić) (8)
 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI