Neovisni novinarski portal
31.7.2021.
POLITIKA
Premijer Zoran Milanović (Foto: Vlada RH https://vlada.gov.hr )

Zoran Milanović na Forumu žena SDP-a:
Ne nasjedajte provokacijama desnice

Premijer Zoran Milanović (Foto: Vlada RH https://vlada.gov.hr )
Premijer Zoran Milanović (Foto: Vlada RH https://vlada.gov.hr )

Premijer Zoran Milanović (Foto: Vlada RH https://vlada.gov.hr )

Na izbornoj skupštini Foruma žena SDP-a, predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović poručio je kolegicama da će na idućim parlamentarnim izborima, zahvaljujući izmjenama izbornog zakona, biti preciznije definirane sankcije za sve one koji na  listi ne budu imali najmanje 40 posto žena. Takve liste neće biti prihvaćene. Pozvao je SDP-ovke da nastave borbu za ljudska prava i ravnopravnost u kojoj upravo SDP prednjači te da ne nasjedaju provokacijama desnice glede zabrane pobačaja.

Milanović se pohvalio i SDP-ovim doprinosom konsolidaciji i unapređenju pitanja istospolnih zajednica, osobito nakon lanjskog referenduma o ustavnoj definiciji braka. Osvrnuo se i na manjinska prava komentirajući poruku srbijanskog premijera Aleksandra Vučića  da Hrvatska nije sposobna ni zaštititi deset ćiriličnih ploča što ga je evidentno “ljudski” zasmetalo.

–  Ne radi se tu o deset ćiriličnih ploča nego o nekoliko stotina koje smo  potpuno u stanju zaštititi , ali ne mi, ili policija, nego i građani- ustvrdio je Milanović. Kazao je, također, kako su hrvatski građani naučili da i Srbi imaju pravo na život bez straha, a to je karakteristika modernog, demokratskog društva , i “to smo mi u Hrvatskoj”. – Ali, nažalost , osim jedne , dvije stranke, nitko više. Drugi podilaze niskim strastima, potiču ih kod ljudi i parazitiraju na njima u politici. Mi smo se od početka opredijelili protiv toga birajući puno teži put u politici. I to vidimo i danas. Jedni vam kažu da niste u stanju zaštititi deset ćiriličnih ploča, drugi vas nazivaju pogrdnim imenima s toplim ljudskim pobudama- požalio se kolegicama njihov stranački šef.

Nije propustio upozoriti kako nema potrebe za prosvjedom pred Vladom zbog zabrane abortusa u  nekim hrvatskim bolnicama jer se prava žena neće ni za milimetar spustiti niže negoli su već 40 godina, a država će osigurati da žena ima pravo izbora po pitanju pobačaja.

– Nedajte se isprovocirati, jer ovo što se trenutno događa u hrvatskom društvu, što desnica kuha i sprema, što krčka, samo je provokacija pred predsjedničke izbore i pred ulazak u izbornu 2015. Nijedno pravo te vrste nije ugroženo- uvjeravao je Forum žena SDP-a premijer Milanović – ali netko želi nered, svađu i uvrede.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI