Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
POLITIKA
Predsjednička kampanja: U Vodice stigla Kolinda Grabar Kitarović, a HDZ-ovci pozdravili predsjednicu RH

Predsjednička kampanja:
U Vodice stigla Kolinda Grabar Kitarović, a HDZ-ovci pozdravili predsjednicu RH

Dvorana kulturnog centra Vodice bila je premala da bi primila sve zainteresirane članove HDZ-a koji su htjeli sudjelovati na predizbornom skupu stranke.Kolinda Grabar Kitarović u Vodicama (Foto H. Pavić) (7)

 Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednička kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice, predstavila se ovdašnjim stranačkim kolegama na, kako su ga nazvali, motivacijskom skupu. Dvorana se zagrijavala uz zvuke recentnijih albuma Marka Perkovića Thompsona i domoljubnih uspješnica  Prljavog kazališta iz 1991. godine, kao i parolama o snazi, zajedništvu i jedinstvu.  U Vodicama su Kolindu Grabar Kitarović dočekale gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev i gradonačelnica Knina Josipa Rimac, saborski zastupnik i predsjednik Županijsklog odbora HDZ-a Ante Kulušić, župan Goran Pauk, gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić, svi ostali gradonačelnici i načelnici općina koji pripadaju ovoj stranci, zajedno s mnoštvom članova stranke iz čitave županije. Predsjedničku kandidatkinu oslovljavali su sa ‘gospođa predsjednica’, a umjereniji s ‘buduća predsjednica’.

– Znanje, zajedništvo i domoljublje samo su tri od mnogo argumenata koje imamo za još jednu u nizu pobjeda na izborima, ovaj put na predsjedničkim. U ime svih nas u Šibensko-kninskoj županiji,  mogu reći da je vrijeme da Hrvatska nakon dr. Franje Tuđmana ima lidera koji će iskreno i bez zadrške raditi na promicanju hrvatskih nacionalnih interesa i vratiti zemlji nadu – rekao je u pozdravnom obraćanju Ante Kulušić.
–  Draga naša buuduća predsjednice, draga naša Kolinda, dobrodošla u Šibensko-kninsku županiju, dobrodošla u Grad Vodice, grad koji su mnogi zaobilazili i nisu imali vremena svratiti ovdje. Ova prepuna dvorana znak je da ćemo u slijedećem mandatu imati za predsjedenicu Republike Hrvatske našu Kolindu Grabar Kitarović – rekla je gradonačelnica Knina i članica Predsjedništva HDZ-a Josipa Rimac.
Što je predsjednička kandidatkinja rekla skupu znaju samo HDZ-ovci. Naime, Mladen Pavić, glasnogovornik predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, nakon obraćanja Kulušića i Rimac zamolio je novinare da napuste dvoranu, jer se radi o internom, zatvorenom stranačkom skupu.
 Kolinda Grabar Kitarović u Vodicama (Foto H. Pavić) (12) Kolinda Grabar Kitarović u Vodicama (Foto H. Pavić) (13) Kolinda Grabar Kitarović u Vodicama (Foto H. Pavić) (11) Kolinda Grabar Kitarović u Vodicama (Foto H. Pavić) (10) Kolinda Grabar Kitarović u Vodicama (Foto H. Pavić) (8) Kolinda Grabar Kitarović u Vodicama (Foto H. Pavić) (6) Kolinda Grabar Kitarović u Vodicama (Foto H. Pavić) (1)
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI