Neovisni novinarski portal
21.1.2022.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Za bombu na Jelačić placu četiri obijesna Vodičanina kažnjena uvjetno ili radom za opće dobro

Za bombu na Jelačić placu četiri obijesna Vodičanina kažnjena uvjetno ili radom za opće dobro

Trg bana J. Jelačića (foto TRIS)

Trg bana J. Jelačića (foto TRIS)

Nitko od četvorice Vodičana koji su u siječnju prošle godine na glavnom trgu glavnog grada Hrvatske postavili i aktivirali eksplozivnu napravu neće morati u zatvor, kako javlja HRT. Kako se doznaje na Općinskom sudu u Zagrebu, dvojici od njih su nakon nagodbe s tužiteljstvom zatvorske kazne zamijenjene tzv. radom za opće dobro, a ostala dvojica su iz ovog slučaja izašli s uvjetnim kaznama. Nitko od njih neće biti kažnjen ni novčanom kaznom. Jedino će morati podmiriti sudske troškove.

Podsjetimo, taj je slučaj zaprepastio hrvatsku javnost, jer se ispostavilo kako su četiri mladića pokazala neviđenu drskost i obijest, aktiviravši radi razonode bombu nasred  Trga bana Josipa Jelačića u Zagrebu, na gradskom trgu na kojem u svako doba dana i noći ima prolaznika. Kako se kasnije ispostavilo, to su učinili iz puke zabave, ali nakon dugog planiranja, te procesa nabave dijelova za sastavljanje eksplozivne naprave, pri čemu im je zdušno pomogao i 58-godišnji otac jednoga od njih (!).
Mjesto eksplozije (foto: TRIS)

Mjesto eksplozije (foto: TRIS)

Pokazalo se kako je među njima i istaknuti član vodičkog HDZ-a, zbog čega je stranački šef T. Karamarko nakon eksplozivnog događaja najavio njegovo isključenje iz stranke. Još je bizarnije što su, prema izvještajima nekih medija temeljenjim podacima iz istrage, nakon aktiviranja eksploziva mirno nastavili zabavu i otišli na tople sendviče u obližnju Gajevu ulicu, a jedan od njih je čak bio toliko drzak da je policijski očevid  nakon eksplozije snimao iz prikrajka svojim mobitelom.
Nakon svega toga, Vodičani su posredstvom svojih gradskih vlasti hrvatskoj javnosti poslali javnu ispriku  jer su njihovi sugrađani, za koje se govori kako su pripadnici vodičke tzv. zlatne mladeži, odnosno djeca imućnijih Vodičana.  učinili spomenuto nedjelo.  Vodički bombaši, kako su nazvani u javnosti, po okončanju ovog postupka mogu biti vrlo zadovoljni. Pogotovo ako se zna da bi, primjerice, radi postavljanja bombe u Washingtonu, Londonu ili u nekom drugom glavnom gradu neke druge države, zasigurno bili proglašeni teroristima, zbog čega bi vjerovatno većinu ostatka života proveli u zatvoru.
Banu Jelačiću se bomba ne bi svidjela (foto TRIS)

Banu Jelačiću se bomba ne bi svidjela (foto TRIS)

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI