Neovisni novinarski portal
6.5.2021.
GOSPODARSTVO / POLITIKA / UKRATKO
Makedonske Falange stigle u Šibenik, hrvatski premijer putuje u Makedoniju

Makedonske Falange stigle u Šibenik, hrvatski premijer putuje u Makedoniju

Makedonske falange stigle u Šibenik na Srednjovjekovni sajam, a premijer Milanović sprema se za Skopje.

Premijer Milanović putuje u Makedoniju (Foto Nova Makedonija)

Makedonske falange stigle su u Šibenik gdje su, glazbeno-plesnim nastupom sudjelovale u spektaklu otvaranja 10. Srednjovjekovnog sajma u Krešimirovom gradu. I dok će Falange u Šibeniku boraviti od 5. do 7. rujna, predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović  9. rujna odlazi u jednodnevni uzvratni posjet Makedoniji.

Kako piše Nova Makedonija, Milanović će se u Skopju  sastati sa svojim domaćinom Nikolom Gruevskim, (POVEZNICA). makedonskim premijerom, s kojim će razgovarati o gospodarskoj suradnji i povezivanju Makedoniju sa relevantnim gospodarskim strukturama EU.  Bit će riječi i o pomoći Hrvatske na putu Makedonije u EU. Hrvatska će , saznaje se , predložiti neke opcije koje se odnose na pitanja imena prijateljske države, a koje dosad nisu bile razmatrane,  najavili su iz Kabineta  hrvatskog premijera.Razgovarat će se i o poboljšanju trgovinske razmjene koja godinama zaostaje za političkom suradnjom i odnosima.

Susret premijera Makedonije i Hrvatske potvrdit će, kako se očekuje, odlične bilateralne, političke i kulturne odnose između dviju država i dvaju naroda koji nikada nisu imali unutarnje sukobe i nesporazume.

Tijekom jednodnevnog posjeta Makedoniji, premijer Milanović će se susresti i s makedonskim predsjednikom Georgeom Ivanovim.

 


VEZANE VIJESTI