Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
EKOLOGIJA / POLITIKA
Ivan Klarin: Gradonačelnik Burić brani eklatantno počinjenje kaznenih djela stranačke kolegice Josipe Rimac

Ivan Klarin:
Gradonačelnik Burić brani eklatantno počinjenje kaznenih djela stranačke kolegice Josipe Rimac

Knin - zagađenje Orašnice i Krke (Foto H. Pavić) (2)

Načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a, koji već mjesecima upozorava na problem zagađenja rijeke Krke, priopćenjem za javnost je reagirao na izjavu gradonačelnika dr. Željka Burića s današnje sjednice Gradskog vijeća Šibenika, gdje je odgovornost za zagađenje vodovoda pokušao prebaciti na državnu razinu.

– Izjavom gradonačelnika Šibenika, gospodina Željka Burića, izrečenom na sjednici Gradskog vijeća grada Šibenika da je „onečišćenje vode pokazalo loš odnos države prema državnom problemu“, gradonačelnik Burić svrstao se u grupu lokalnih hadezeovaca koji svjesno brane eklatantno počinjenje kaznenih djela od strane njihove stranačke kolegice, gospođe Josipe Rimac.

Gospodin Burić kao gradonačelnik najvećeg grada Šibensko-kninske županije, trebao bi biti svjestan pravomoćne presude Županijskog suda u Šibeniku te bi je kao izabrani gradonačelnik trebao i poštivati.

U ugovoru sklopljenom između Grada Knina i tvrtke DIV d.o.o. jasno stoji da će se obzirom na cijenu zemljišta ostvarenu ispod procijenjene vrijednosti, te s obzirom na oslobođenje od plaćanja komunalnog doprinosa tvrtke DIV, ta sredstva utrošiti na pročiščivač otpadnih voda navedene tvornice. Javno pozivam gradonačelnika Burića da pozove tvrtku DIV na poštivanje ugovorne obveze ili da vrati sredstva za koja je ovim ugovorom direktno oštećen proračun Grada Knina.

Ovakvim ponašanjem, gradonačelnik Burić pokazao je da vodi nevjerodostojnu politiku, štiteći svoje stranačke kolege koji osim što ne poštuju pravomoćne presude, ne prezaju svojim odlukama raditi na štetu lokalnih proračuna – stoji u priopćenju tišnjanskog načelnika.   


VEZANE VIJESTI