Neovisni novinarski portal
5.5.2021.
POLITIKA
Josipović u Tisnom i Jezerima: ‘Vidim da je živahno i to je dobar znak za turizam’

Josipović u Tisnom i Jezerima:
‘Vidim da je živahno i to je dobar znak za turizam’

Pedsjednik RH dr. Ivo Josipović u petak je posjetio Općinu Tisno gdje je na poziv tišnjanskog načelnika i saborskog zastupnika Ivana Klarina sudjelovao na proslavi blagdana Velike Gospe. Predsjednik Republike Hrvatske u Tisnom (Foto H. Pavić) (1)

Predsjednik je nakon sastanka u Općini Tisno prošetao mjestom i razgovarao s građanima i turistima. Na Rudini su ga dočekali muzičari iz Trija ‘Korenat’ čija glazba mu je bila vrlo interesantna. Poslušao ih je, razgovarao s njima pa čak i zasvirao. Položio je cvijeće i zapalio svijeće pod spomen obilježja vatrogascima stradalim u Kornatskoj tragediji, poginulim hrvatski braniteljima i poginulima u NOB-u, nakon čega je na Rudini obišao manifestaciju ‘Sajam braniteljskog poduzetništva’. Sudjelovao je i u velikoj fešti koja se održavala u Jezerima. Valeriju Bračanovu iz Tria Korenat pomogao je svirati harmoniku (Foto H. Pavić)

 – I inače svake godine obilazim sva turistička središta. Tu sam i povodom današnjeg blagdana na koji me pozvao ovdašnji načelnika Ivan Klarin i vidim da je ovdje jako živahno i mislim da je to jako dobar znak za turizam. Čujem da je u kolovozu ovdje jako puno ljudi, da će sezona biti uspješna i to je ono najvažnije – rekao je predsjednik upitan za razloge dolaska.

Na pitanje radi li se ipak o predsjedničkoj kampanji, odgovorio je da je on stalno u pokretu, u brojim kontaktima s ljudima i ako neko želi, slobodno može to smatrati kampanjom. Upitan za komentar najava izlaska iz krize predsjednik je rekao da se zaista nada da će mjere koje se poduzimaju početi davati rezultate. – Zaista je teško, problemi su ozbiljni i ono što bez obzira na neke opće trendove možemo i moramo učiniti je da poduzmemo sve da uklonimo one zapreke koje stoje gospodarstvenicima na putu, koje sprječavaju investicije i otvaranje novih radnih mjesta. Pritom mislim na brojne birokratske zapreke, sporost postupanja i naravno ono što nam je trajna zadaća, a to je borba protiv korupcije – rekao je Josipović.

Poruke hrvatskih biskupa za dan Velike Gospe nije čuo pa ih nije htio ni komentirati, kao što nije htio komentirati ni najave njegove
protukandidatkinje na predsjedničkim izborima Kolinde Grabar Kitarović da će se u Hrvatsku vratiti tek u rujnu. –  Njen izbor, njena stvar – rekao je predsjednik Josipović.

Predsjednik je u Crkvi sv. Ivana  u Jezerima posjetio izložbe ‘Jezera kroz povijest’ i eko-radionice udruge „Fjok“ KUD-a Koledišće, kroz koje su ga vodili direktor TZ Jezera Nenad Milin i članovi dječje sekcije KUD-a Koledišće. S načelnikom Ivanom Klarinom i saborskim zastupnikom Frankom Vidovićem predsjednik Josipović  se okušao u pripremi ribljih specijaliteta. Navukao pregaču i građanima dijelio dagnje, srdele i tunjevinu.

 

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI