Neovisni novinarski portal
5.5.2021.
GOSPODARSTVO / UKRATKO

Europska komisija odobrila Gradu Šibeniku novi projekt Informacijskog centra

Grad Šibenik je uspješno prošao na natječaju za Odabir struktura nadležnih za informacijske centre mreže Europe Direct za razdoblje 2014.-2017., raspisanom od strane Europske komisije. U okviru ovog projekta, u središtu grada, točnije u prostoru Urbanog centra, bit će otvoren Informacijski centar EUROPE DIRECT – Šibenik, kao tek peti takav centar u Hrvatskoj i drugi u Dalmaciji. Ukupna vrijednost projekta za 2014.g. je 21 388 Eura, od kojeg iznosa Europska komisija osigurava 14 250 eura.

„Cilj Informacijskog centra EUROPE DIRECT – Šibenik je osigurati mjesto za pružanje informacija te komuniciranje građana Šibenika i Šibensko – kninske županije s institucijama EU kako bi se potaklo njihovo aktivno sudjelovanje u relevantnim europskim pitanjima. Ono što treba posebice istaći jest, kako ćemo Šibeniku, posredstvom ovog centra, priskrbiti još više europskog novca.“, kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.
Centar će svakodnevno pružati sve bitne informacije o Europskoj uniji općenito, kao i o njezinim politikama i programima, te pravima i mogućnostima za građane, uključujući i mogućnosti financiranja na regionalnoj i lokalnoj razini. Građani će sada do svih potrebnih informacija dolaziti na najbrži i najjednostavniji način, a sam rad centra će biti prilagođeni specifičnostima i karakteru područja djelovanja. Osnivanje jednog ovakvih centara je od iznimnog značaja za osiguranje dostupnosti svih potrebnih informacija svim građanima, te će oni na jednom mjestu imati pristup informacijama, savjetima, pomoći te tiskanom i elektronskom materijalu. EUROPE DIRECT – Šibenik će služiti i kao poveznica građana s ostalim službama i tijelima Europske unije, kao što je Predstavništvo Europske komisije u RH, ali i tijelima na središnjoj razini.
Otvaranje informacijskog centar EUROPE DIRECT – Šibenik, poručili su iz Gradske uprave,  očekuje se tijekom rujna.

VEZANE VIJESTI