Neovisni novinarski portal
5.5.2021.
GOSPODARSTVO / UKRATKO
DIV donirao križ za crkvu u Kninu

DIV donirao križ za crkvu u Kninu

 

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja, DIV Grupa (DIV)  donirala je križ za zvonik crkve ”GOSPE VELIKOG HRVATSKOG ZAVJETA” u Kninu koja predstavlja simbol obrane Knina i Hrvatske. Stoji to u priopćenju iz DIV-a.

crkva3

Građevina je visoka gotovo 30 metara i duga oko 80 metara. Imati će 1100 sijedećih mjesta, zvonik je visok 38 metara, a na njega će se postaviti križ visine od 6 metara. Križ je dvosmjeran, od specijalnog dugovječnog nehrđajućeg čelika.
 Nakon velike i male ‘škverske teće’, impozantne ‘Ruže vjetrova’ na zapadnoj obali ili ‘Plavog stabla’ kraj ateljea Vaska Lipovca, niski ‘Brodosplitovih’ umjetničkih proizvoda se pridružio i križ nove crkve u Kninu. Na osnovu nacrta projektanta Jerka Rošina, križ su u kratkom roku izradili radnici Brodosplitove cjevarske radionice.

križ1

 Zahvaljujući donaciji DIV-a u radu i materijalu, nova će crkva, kada bude dovršena biti jedna od najvećih crkava u Hrvatskoj. U njoj je ugrađen kamen temeljac koji je blagoslovio blaženi Ivan Pavao II i ovo je jedina crkva na svijetu s blagoslovom pape sveca.

 

 

 

 

 

 

 

 


VEZANE VIJESTI