Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
POLITIKA
Vodički SDP, zbog loše turističke sezone, poručio tamošnjoj HDZ-ovoj vlasti: Odstupite!

Vodički SDP, zbog loše turističke sezone, poručio tamošnjoj HDZ-ovoj vlasti:
Odstupite!

Josip Zanze na konferenciji za novinare 4. lipnja 2014. (Foto H. Pavić) (2)Vodice, koje su godinama živjele svoj turistički san, ove su godine, makar kad je riječ o prvom polugodištu, ozbiljno podbacile. Za tamošnji SDP to je bio i povod i razlog da gradskoj, HDZ  – vlasti poruče: Odstupite! Šef lokalnog SDP-a Josip Zanze sazvao je konferenciju za novinare ,  optužio vodičku vlast za nesposobnost i turističku katastrofu te ih pozvao da, ukoliko se loši rezultati nastave i u srpnju, podnesu kolektivnu ostavku i raspišu prijevremene izbore.

–  HDZ vlada Vodicama već 25 godina, i krivi su za sve što se u gradu događa- izjavio je prvi vodički SDP-ovac Josip Zanze, anticipirajući moguće alibi-argumente vladajućih o lošem vremenu i krizi u svijetu. Uostalom, veli Zanze, u cijeloj državi turistički rezultati za prvih šest mjeseci su pozitivni, a u Vodicama je preko 9 posto manje  gostiju i gotovo 13 posto manje noćenja. Što se događa s Vodicama?

Glavni krivac negativnih trendova u vodičkom turizmu za SDP je apartmanizacija čiji je efekt ove godine drastičan jer je apartmanskih gostiju u prvom polugodištu ove, u odnosu na prošlu godinu, čak 36 posto manje. – Apartmanski gosti nisu turisti, to su povremeni stanovnici Vodica, koji brojem premašuju stalno stanovništvo grada. A kad oni u sezoni izostanu, onda imamo katastrofu koja se ne da neutralizirati ni u špici sezone. Uostalom, špica je počela, a Vodice su i dalje prazne- tvrdi Zanze i poručuje gradskoj vlasti: Molimo vas, zato, da nakon srpanjske bilance, mirno organizirate, u roku od 45 dana, prijevremene izbore. Ako i na njima dobijete povjerenje Vodičana, kao legalisti, mi ćemo takav izbor poštovati- obećaje čelnik SDP-a Vodica. Svjestan da je njegov poziv u osnovi tek politička poruka koju će vlast, kao što to uvijek biva, ignorirati, Zanze je svojim sugrađanima preporučio da se bar zapitaju gdje je potrošeno oko 115 milijuna eura, koliko je tijekom minulih godina HDZ-ove vlasti, prošlo kroz gradski proračun Vodica.

 

 


VEZANE VIJESTI