Neovisni novinarski portal
28.9.2022.
SCENA
Regius festival predvode Živo blato i Letu štuke

Regius festival predvode Živo blato i Letu štuke

Tradicionalni rock festival na Jadriji ove se godine održava u ranijem terminu – 25. i 26. srpnja.

regius

Poznati su svi izvođači ovogodišnjeg Regius festivala. Društvo od deset najboljih bendova iz regije predvode Dino Šaran sa svojim bendom Letu Štuke iz Sarajeva i General Vasilije Mitu (poznat kao i Siniša Vuco) koji dolazi s fenomenom heavy metal glazbe i kultnim splitskim bendom Živo Blato. Uz ovaj dvojac headlinera na Jadrijskoj plaži ovoga ljeta slušat ćemo i trenutno najbolje hrvatske repere Kišu Metaka, pionire hardcore punka u Hrvatskoj zagrebački Motus Vita Est, kao i mladu perspektivnu kantautoricu Lovely Quinces.

Po prvi put u Šibenik dolaze melodični ska/punkeri Lude Krawe iz Vojvodine i electro/dub/dnb sastav Sopot iz Banja Luke, dok su rock senzacija Straight Mickey and The Boyz iz Beograda oduševili na prošlogodišnjem Terraneu. Dodajmo da će svojevrsni warm-up Živom Blatu odraditi trash metal bend Vucinog brata pod nazivom Psihijatrija. Dvojac koji će biti zaslužan za after partije do ranih jutarnjih sati su Vedran Meniga (aka MMMeniga) bubnjar kultne šibenske Nule, a trenutno jedan od organizatora najvećih festivala u Hrvatskoj (Seasplesh i Outlook) koji će u svom setu prikazati sve najbolje što današnja bass glazba nudi i DJ Rahmanee iz Beograda koji je jedan od najboljih dnb producenata u regiji.

Regius se i ove godine održava na gradskoj plaži Jadrija i to u atraktivnijem datumu nego prošlih izdanja, petak i subota 25. i 26. 07.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI