Neovisni novinarski portal
18.5.2021.
UKRATKO
Gradu Šibeniku 20 tisuća eura za istraživačku nautičko-podmorsku rutu

Gradu Šibeniku 20 tisuća eura za istraživačku nautičko-podmorsku rutu

Gradu Šibeniku upravo je odobreno 20.158,48 eura za sudjelovanje u projektu „Curioseaty“- istraživačka ruta europskog nautičkog i podmorskog kulturnog naslijeđa. Inače, cjelokupni projekt koji se nalazi u sklopu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP-Competitiveness and Innovation Framework Programme)“, ukupno je „težak“ 199.929,53 eura.

snimila: J.K.

Šibenik je, inače jedini grad s Jadrana kojemu su odobrena sredstva za sudjelovanje u projektu, dok su ostali partneri: Španjolsko udruženje nautičkih destinacija, BREAKAWAY TRAVEL (Madrid), Udruženje francuskih nautičkih destinacija, Autonomna regija Madeira, Turistička zajednica grada Ceuta (Španjolska) i Gospodarska komora grada Sassari  (Sardinija).

Glavni  cilj projekta je izrada strategije razvoja transnacionalne nautičko-turističke rute (CurioSEAty) vezane uz europsko nautičko i podmorsko kulturno naslijeđe bazirano na postojećim ekspertizama i značaju pojedinih europskih nautičkih destinacija s bogatom poviješću i kulturom.

„Nakon jučerašnjih izvrsnih vijesti vezanih uz naše šibenske projekte i odobrenih 2,7 milijuna Eura za razvoj iNavis centra i tvrđavu Barone, danas ponovo imamo razloga za optimizam kada je razvoj našega grada u pitanju. Kao turistička destinacija koja se snažno razvija i u nautičkom segmentu, s marinom za megajahte u D-Marin i marinom NCP u Mandalini, ali i kao grad koji upravo u okviru iNavis centra razvija gospodarsku djelatnost oslonjenu na more, pomorstvo i akvakulturu, Šibenik će ovim projektom biti prepoznat kao jedinstvena jadranska destinacija“, kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Projekt će doprinijeti raznolikosti i konkurentnosti europske turističke ponude snažeći poziciju Europe kao prvog izbora destinacije za nautički turizam i vodene sportove. Završetkom projekta, najmanje 10 europskih nautičkih destinacija bit će povezane kroz zajedničku temu Maritime Culture and Heritage i raznovrsnu ponudu atrakcija i doživljaja koje će biti dostupne zainteresiranim posjetiteljima.

U sklopu ovog EU Programa ukupno se dodjeljivalo 1 milijun Eura za 5 projekata i to za područje čitave Europe, izvijestili su nas iz Gradske uprave.

 

 

 

 


VEZANE VIJESTI