Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
KRONIKA 112 / POLITIKA
DORH potvrdio: Zbog ‘viška kvadrata’ Uskok je pokrenuo istragu protiv gradonačelnice Knina Josipe Rimac i njenog supruga Danijela

DORH potvrdio:
Zbog ‘viška kvadrata’ Uskok je pokrenuo istragu protiv gradonačelnice Knina Josipe Rimac i njenog supruga Danijela

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta donio je rješenje o provođenju istrage radi neosnovanog stjecanja stambenog prostora obitelji gradonačelnice Grada Knina Josipe Rimac – izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.Gradonačelnica Knina i članica Predsjedništva HDZ-a Josipa Rimac (1)

– USKOK je, na temelju kaznene prijave koju je podnio PNUSKOK, donio rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana (1969., 1980., 1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. (20. 6. 2014.)
Osnovano se sumnja da je, na traženje drugookrivljene gradonačelnice Grada Knina i njezinog supruga, trećeokrivljenika, a kako bi im omogućila protuzakonito stjecanje vlasništva nad stambenim prostorom znatno veće površine od one koja bi njihovoj obitelji pripadala po Zakonu o području posebne državne skrbi i Zakonu o obnovi, prvookrivljenica kao ravnateljica Uprave  za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, od sredine 2008. do kraja 2009. godine, u Zagrebu, poduzela sve potrebne radnje za realizaciju tog dogovora.
Prvookrivljenica je podređenoj službenici naložila da sačini ugovor o darivanju kojim je obitelji gradonačelnice Grada Knina, osim stambenog prostora površine 126,28 m2, omogućeno neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi, površine 128,68 m2, čime im je na štetu državnog proračuna pribavljena nepripadna imovinska koristi od najmanje 548.000 kuna – stoji u priopćenju DORH-a.

Kako smo već izvijestili, PN USKOK je još 4. ožujka ušao u Ured gradonačelnice Knina istražujući afere s gradskim zemljištem. Međutim, u Gradu očito nije nađeno ništa što bi teretilo gradonačelnicu, pa se USKOK krenuo baviti njenim privatnim poslovima i imovinom.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI