Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
KULTURA
Što imaš u džepu?: Otvoren natječaj za kratku priču

Što imaš u džepu?:
Otvoren natječaj za kratku priču

Festival europske kratke priče, 13. po redu, koji će biti održan od 1. do 6. lipnja u Zagrebu i Šibeniku, pokreće natječaj za kratku priču ‘FEKP & In Your Pocket!’. Natječaj je otvoren od 15. travnja, a zatvara se 15. svibnja u ponoć.

FEKP-vizual

Tema ovogodišnjeg natječaja je: „Što imaš u džepu?“. Pisati možete o konkretnim ili izmišljenim džepovima, skrivenim mjestima koji čuvaju tajne ili ih otkrivaju: zametak sna, početak putovanja, pričina ili stvarnost.

Kriteriji natječaja:

  • Poslana priča ne smije biti prethodno objavljena u bilo kojem mediju dostupnom širem čitateljstvu
  • Natječaj je javan
  • Maksimalna duljina priče je 10.000 znakova s proredom
  • Times new roman, 12 točaka, prored 1,5
  • Na natječaj se mogu prijaviti svi pisci koji pišu jezicima za koje nije potreban prijevod

Tema ovogodišnjeg natječaja za kratku priču je: ‘Što imaš u džepu?’, a pisati možete o konkretnim ili izmišljenim džepovima, skrivenim mjestima koji čuvaju tajne ili ih otkrivaju: zametak sna, početak putovanja, pričina ili stvarnost: ti nam je ispričaj.

Priče se šalju isključivo na e-adresu natjecaj@europeanshortstory.org u formatu wordu (formati .docx ili .doc). Natječaj je javan. Autori uz priču trebaju poslati puno ime i prezime te broj telefona/mobitela i adresu za kontakt. U naslov e-pošte molimo napisati: Za natječaj FEKP & In Your Pocket, (Ime priče), ime i prezime autora

Pristigle priče ulaze u konkurenciju za tri nagrade:

1. nagrada: Dva tjedna smještaja u baltičkoj rezidenciji za pisce Ventspils, Latvija.

Prva nagrada uključuje plaćenu avionsku kartu za pobjednika te simbolični džeparac. Pobjedničku priču će autor čitati na završnoj večeri FEKP-a, 6. lipnja. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)

2. nagrada: Petnaestodnevni boravak u riječkoj rezidenciji za pisce.

Druga nagrada uključuje pokrivene troškove boravka u kući i plaćene režijske troškove boravka. Termini boravka u dogovoru s riječkom rezidencijom. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)

3. Nagrada: Vikend destinacija na hrvatskoj obali.

Treća nagrada uključuje put i smještaj za nagrađenog autora. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)

Žiri je sastavljen od pisaca, urednika, novinara, književnih kritičara: Zoran Ferić (predsjednik žirija), Diana Matulić, Stjepan Balent, Saša Drach, Vladimir Arsenić.

Autori koji uđu u finale (Short list) će biti obaviješteni. Short list će se kreirati ovisno o broju pristiglih radova. Proglašenje pobjednika organizirat će se na večernjem čitanju FEKP-a, u utorak 3. lipnja, u 20.30 sati, u polukružnoj dvorani Teatra &TD u Zagrebu.

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI