Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
IZDVOJENO / UKRATKO

U Primoštenu počinje Infokup 2014

Učenici se natječu u tri kategorije: Algoritmi, Razvoj softvera i Osnove informatike, a dalje se svaka od tih kategorija dijeli u potkategorije ovisno o korištenim programskim alatima.

Učenici se natječu u tri kategorije: Algoritmi, Razvoj softvera i Osnove informatike, a dalje se svaka od tih kategorija dijeli u potkategorije ovisno o korištenim programskim alatima.

Državno Natjecanje iz informatike – računalstva, Infokup 2014. za učenike osnovnih i srednjih škola, počinje danas u primoštenskom hotelu Zor, a traje do 20. ožujka. Pravo sudjelovanja na 23. državnom natjecanju ostvarilo je 170 učenika osnovnih  i srednjih škola, koje je pratilo i pripremalo 90 mentora.

Iako je informatika u osnovnim školama izborni predmet, osnovnoškolci pokazuju veliki interes za informatiku, o čemu govori i njihova brojnost na školskoj, zatim županijskoj, i na kraju državnoj razini natjecanja. Svake godine na početnoj razini natjecanja, školskoj, sudjeluje više od šest tisuća učenika osnovnih i srednjih škola, a samo oni koji su pokazali najbolje znanje i spretnost u rješavanju složenih računalskih programa, pozivaju se na državno natjecanje.

Učenici se natječu u tri kategorije: Algoritmi, Razvoj softvera i Osnove informatike, a dalje se svaka od tih kategorija dijeli u potkategorije ovisno o korištenim programskim alatima. Pobjednici državnog Natjecanja iz informatike – računalstva (Infokup) redovito se natječu i na međunarodnim natjecanjima, gdje postižu izvanredne rezultate.

Organizatori Natjecanja iz informatike – računalstva (Infokup 2012.) su  Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. U organizaciji natjecanja pomoć su pružili Algebra, Visoka škola za računalstvo i Microsoft Hrvatska.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI