Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
POLITIKA / UKRATKO

Čak 160 varaždinskih HNS-ovaca napustilo stranku

Radimir Čačić nakon izlaska iz zatvora, kako javljaju neki mediji, s jednom frakcijom HNS-a, odnosno bivših članova stranke, osniva novu Hrvatsku narodnu stranku dr. Savka Dabčević Kučar. Njima će se, evidentno priključiti Natalija Martinčević, saborska zastupnica i zamjenica varaždinskog gradonačelnika i bivši HNS-ov zastupnik Zlatko Koračević, koji su pravomoćnom stranačkom odlukom izbačeni iz HNS-a, ali i brojni članovi varaždinske organizacije koji ovih dana masovno vraćaju stranačke knjižice.

 – Želimo nastaviti raditi u transparentnom i demokratskom okružju u kojem je politika mjerljiva disciplina, poručili su s konferencije za novinare, na kojoj su ih došli podržati kolege Darko Hrenić, gradonačelnik Novog Marofa i Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske županije, i sami spremni podijeliti sudbinu “otpadnika” iz stranke. Javnost su izvijestili da je čak 160 članova varaždinske gradske organizacije HNS-a vratilo stranačke knjižice,  pokazujući da više ne žele biti dio ovakvog HNS-a u kojem se iz stranke izbacuje bez prava na očitovanje, temeljem upitnih razloga.

Izbacivanje Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića, kao i Radimira Čačića pokazuje, kažu, da u HNS-Liberalnim demokratima, za demokarciju više nema mjesta niti je to načelo po kojemu se u toj stranci postupa.

Izlazak velike skupine članova iz HNS-a ne znači, kazala je HNS-ova saborska zastupnica Martinčević, izlazak iz politike već jasno iskazivanje mišljenja i početak nekog drugog puta u kojem će transparentnost biti prvi i osnovni kriterij. A kako je Čačić, kao jedan od osnivača HNS-a, najavio da se vraća u politiku, očekujemo da ćemo se svi zajedno u budućnosti imati prilike angažirati u stranci koja sluša građane, izjavila je Martinčević, stranci orijentiranoj prije svega na rješavanje konkretnih problema građana, nuđenje konkretnih rješenja i realizaciju projekata.


VEZANE VIJESTI