Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
POLITIKA
Tri SDP-ova ministra na stranačkom skupu u Šibeniku: O Šegonu i Liniću ne raspravljamo u stranci, nego u Vladi

Tri SDP-ova ministra na stranačkom skupu u Šibeniku:
O Šegonu i Liniću ne raspravljamo u stranci, nego u Vladi

Na stranački sastanak SDP-a u Šibenik su doputovala tri od pet najavljenih članova Vlade RH.  U foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u 17 sati na sastanak s čelnicima lokalnih organizacija stranke stigli su potpredsjednica Vlade, potpredsjednica SDP-a i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i član Predsjedništva SDP-a Branko Grčić, te  ministar pomorstva, prometa i infrastrukture i član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

Član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić i član Predsjedništva Branko Grčić  u foajeu Šibenskog kazališta (Foto: Hrvoslav pavić)

Član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić i član Predsjedništva Branko Grčić u foajeu Šibenskog kazališta (Foto: Hrvoslav pavić)

Na sastanku je bio i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, dok ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar financija Slavko Linić, iako najavljeni, nisu došli.

– Tema sastanka je mobilizacija stranke za izbore, jer osim izbora za Europski parlament idu i predsjednički izbori i jasno da ćemo o tome i danas ovdje razgovarati, naravno, s posebnim naglaskom na situaciju u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji – rekao je novinarima prije sastanka Franko Vidović, saborski zastupnik i predsjednik šibenske Gradske organizacije SDP-a.

Na novinarsko pitanje jeli atmosfera unutar stranke narušena zbog afere Šegona i Linića, Vidović je rekao da nije ni najmanje.

– Ne, ne vidim da je atmosfera narušena. Osim toga, ovo je čisti unutarstranački skup, a Šegon i Linić su pitanje Vlade, a ne stranke. Ovaj sastanak s tim nema nikakve veze.  SDP stvari rješava institucionalno, tako da se pitanja Vlade rješavaju u Vladi, a ne na sastancima SDP-a – rekao je Vidović.

Na primjedbu da Linića ipak nema na sastanku, Vidović je rekao da nema ni Ostojića, koji je također bio najavljen. – Ljudi imaju druge obveze – rekao je Vidović.

Član Predsjedništva SDP-a i ministar gospodarstva Branko Grčić s Ivanom Klarinom, saborskim zastupnikom i predsjednikom Županijske organizacije SDP-a (Foto: Hrvoslav Pavić)

Član Predsjedništva SDP-a i ministar gospodarstva Branko Grčić s Ivanom Klarinom, saborskim zastupnikom i predsjednikom Županijske organizacije SDP-a (Foto: Hrvoslav Pavić)

Sastanak SDP-a održan je u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku (Foto: Hrvoslav Pavić)

Sastanak SDP-a održan je u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku (Foto: Hrvoslav Pavić)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI