Neovisni novinarski portal
9.5.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Mladi esdepeovci sakupljaju stara računala za siromašnu djecu

Mladi esdepeovci sakupljaju stara računala za siromašnu djecu

Forum mladih SDP-a - Luka Nikpalj - Akcija prikupljanja računala (2)

Forum mladih SDP-a Šibensko-kninske županije je na današnji  Svjetski dan socijalne pravde – 20. veljače proveo  humanitarnu akciju koju su nazvali „Pravo na budućnost“, a tijekom koje su ispred šibenskog kazališta počeli sakupljati stara računala i informatičku opremu kako bi ih kasnije donirali djeci koja ju nemaju.

– Danas smo započeli s ovom akcijom, a već nam se javilo više građana koji su izrazili želju donijeti nam svoja računala kada ih kompletiraju kod kuće. Jedan mladić nam je već donio kompjuter ispred kazališta. U svakom slučaju akcija se nastavlja, kontakte smo ostvarili i oni koji to žele mogu svoja računala donijeti u prostorije naše stranke. No, ponajprije planiramo kontaktirati s poduzećima na našem području kako bi od njih preuzeli opremu koja im više nije potrebna, budući da znamo kako mnoge firme povremeno staru informatičku opremnu zamjenjuju novom – kaže Luka Nikpalj, v.r.  predsjednik Foruma mladih  SDP-a Šibensko kninske županije.

Evo kako su objasnili poriv za ovu akciju u svojem priopćenju.

– Forum mladih SDP-a Šibensko-kninske županije iz mladenačkog entuzijazma i željom za  jednakosti među društvom povodom Svjetskog dana socijalne pravde pokreće humanitarnu akciju  s nazivom „Pravo na budućnost“.  Svjesni smo činjenica, koje su dokazala i istraživanja kako je hrvatsko društvo jedno od klasno najzatvorenijih europskih društava te da dijete siromašnih roditelja s najvećom vjerojatnošću može očekivati da će biti siromašno. Rezultati također dokazuju da će i dijete  neobrazovanih roditelja vrlo vjerojatno ostati slabije obrazovano i da će vrlo teško steći diplomu  ako su mu roditelji nekvalificirani fizički radnici.

Mnoge obitelji nalaze se u financijski teškom položaju te je samim time ugrožena i  budućnost njihove djece. Nažalost, i u našoj županiji postoji velik broj obitelji slabijeg imovinskog  stanja koja nisu u stanju svojoj djeci priuštiti informatičku opremu.  U doba velike globalne informatizacije nezamislivo je da postoje takve nepravde. Smatramo  kako je najvažnije biti dovoljno educiran, obrazovan i osposobljen za razvoj u društvu kako bi se  moglo pratiti korak i s tehnologijom koji otvara mnoga vrata budućnosti.  Kao socijaldemokrati posebno smo osjetljivi za potrebe djece i obitelji slabijeg imovinskog  stanja te zbog toga pokrećemo humanitarnu akciju prikupljanja i donacija računala istim obiteljima,  u suradnji s ustanovama socijalne skrbi.  Vjerujemo da svi zajedno malim činom možemo određenoj skupini omogućiti bolje  odrastanje i obrazovanje te sutra bolje šanse za prilike i uspjeh na tržištu rada.  Pozivamo Vas da se priključite humanitarnoj akciji kroz medijsko pokroviteljstvo, kako bi  naša poruka kvalitetnije došla do svih poslovnih subjekata koji će moći donirati – kažu mladi esdepeovci.

 

 


VEZANE VIJESTI