Neovisni novinarski portal
9.5.2021.
POLITIKA / UKRATKO

Prvog dana 2014. godine uhićeni J. Perković, Z. Mustać i još osam osoba

(Bivši) obavještajci Josip Perković i Zdravko Mustać uhićeni su i privedeni u policijske postaje u Zagrebu jutros, prvog dana 2014. godine, kako se doznaje. O slučaju ‘Lex Perković’ se razglabalo mjesecima, a u sljedećih osam dana bi se trebalo odlučiti o evntualnom izručenju uhićenika u druge zemlje, a kojemu će se oni protiviti, kako se nagađa. Evo što su danas priopćili policije o jutrošnjim događajima.

– Dana 1. siječnja 2014. stupile su na snagu izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske Unije kojima je ukinuto ograničenje u postupanju u odnosu na osobe koje su kaznena djela za koja se traži njihova predaja počinili prije 07. kolovoza 2002. godine.
Temeljem zakonskih ovlasti, policija je danas do 12 sati na području Policijskih uprava zagrebačke, osječko-baranjske, varaždinske, šibensko- kninske i krapinsko-zagorske uhitila 10 osoba. Osobe su uhićene radi sumnje u počinjenje kaznenih djela ubojstva, razbojništva, zlouporaba opojnih droga, silovanja i dr.
Prilikom uhićenja nije bilo uporabe sredstava prisile. Uhićene osobe se predaju pritvorskom nadzorniku kako bi u predviđenom zakonskom roku bile ispitane od strane nadležnih županijskih državnih odvjetnika. Daljnja provedba postupka predaje u djelokrugu je rada nadležnih pravosudnih tijela (suda i državnog odvjetništva) – stoji u priopćenju iz MUP-a.


VEZANE VIJESTI