Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
IZDVOJENO
Šibenik pod snijegom

U Šibeniku, Skradinu i Kistanjama nastave neće biti ni poslijepodne, a u Kninu, Vodicama i Primoštenu hoće

Šibenik pod snijegom
Šibenik pod snijegom

Šibenik pod snijegom

U jutarnoj smjeni zbog poledice na gradskim ulicama i prometnicama neće biti nastave u osnovnim školama na području Grada Šibenika, kako se oko 7.15 sati moglo doznati iz nadležnih službi gradske uprave. Od mjerodavnih u Šibensko-kninskoj županiji, pod čijem su nadležnošću srednje škole, tek oko 7.30 sati se moglo doznati kako ni u tim školama neće biti nastave.

Zbog tako kasne odluke lokalnih vlasti su mnogi nastavnici, profesori, učenici i roditelji bili u nedoumici oko odlaska u školu, a mnogi su se uzalud uputili prema školama prije nego li je (za njih kasno) donešena odluka o neodržavanju nastave.
Obavijesti o tome kako se škola odgađa još uvijek nema na internetskim stranicama, a posve jasna je činjenica kako se takva odluka mogla donijeti na vrijeme, odnosno večer ranije, s obzirom na najavljene meterorološke prilike i snijeg koji je pao u gotovo čitavoj županiji.
Građani se pozivaju na izuzetni oprez prilikom kretanja neočišćenim ulicama i uličicama u gradu, budući su očišćene samo glavne prometnice.

*****

Nešto prije 10 sati iz Grada Šibenika su izvijestili kako ‘u šibenskim osnovnima školama nema nastave niti u poslijepodnevnoj smjeni’, te kako je odluka donesena dogovorom pročelnice za društvene djelatnosti Mirjane Žurić i ravnatelja šibenskih osnovnih škola.

– Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Šibenika, u dogovoru s ravnateljima osnovnih škola, donio je odluku o otkazivanju nastave i za poslijepodnevnu smjenu u svim osnovnim školama na području Grada Šibenika.Redovna nastava će se prema uobičajenom rasporedu nastaviti odvijati sutra – kažu u Gradu Šibeniku.

*****

U 10.30 sati su pak iz Šibensko-kninske županije poslali službeno obavijest o današnjem (ne)održavanju nastave u osnovnim i srednjim školama. Evo je u cijelosti:

Zbog poledice i niskih temperatura jutros nije održana nastava u osnovnim školama kojima je osnivač Županija (škole izvan grada Šibenika): OŠ Skradin, OŠ Kistanje, OŠ Čista Velika, OŠ Pirovac, OŠ Jakova Gotovca, Unešić, OŠ Vjekoslava Kaleba Tisno i OŠ Vodice.
Nastava u jutarnjoj smjeni održana je u kninskim osnovnim školama dr. Franjo Tuđman i Domovinske zahvalnosti , u OŠ Antun Mihanović Petropoljski u Drnišu, OŠ Murterski škoji u Murteru, OŠ Primošten i u OŠ Rogoznica.
U OŠ Vodice u popodnevnoj smjeni nastava će se održati kao i u OŠ Domovinske zahvalnosti u Kninu.
U srednjim školama na području grada Šibenika jutros nije održana nastava,a nastava se neće održati ni u popodnevnoj smjeni u Medicinskoj i kemijskoj školi, Prometno-tehničkoj i Ekonomskoj školi.


VEZANE VIJESTI