Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
KRONIKA 112
Nalet vlaka u Ražinama kraj Šibenika: Poginuli su 16-godišnjakinja iz Ražina i 19-godišnjak iz Konavala

Nalet vlaka u Ražinama kraj Šibenika:
Poginuli su 16-godišnjakinja iz Ražina i 19-godišnjak iz Konavala

U blizini željezničke postaje u Ražinama u ponedjeljak navečer poginulo je dvoje mladih ljudi. Na mladića i djevojku je nešto prije 23 sata kod nadvožnjaka naletio putnički vlak Perković...

Željeznička nesreća u Ražinama

U blizini željezničke postaje u Ražinama u ponedjeljak navečer poginulo je dvoje mladih ljudi. Na mladića i djevojku je oko 22.30 sati kod nadvožnjaka naletio putnički vlak koji je vozio na relaciji Šibenik – Perković. Očevid još traje, tako da dodatnih službenih informacija nema. U Ražinama se prepričava kako je vlak davao zvučne i svjetlosne signale, te bezuspješno pokušavao zakočiti. Ovu dionicu pruge ražinska mladež koristi kao prečicu do trgovačkog centra Dalmare. Mladići i djevojke često hodaju pragovima posred pruge, jer je teren uz prugu neravan. Ražinci navode mogućnost da dvoje mladih nije čulo vlak jer su slušali muziku sa slušalicama u ušima.

Policija je u utorak ujutro izvijestila da je utvrđen identitet stradalih. Radi se o djevojci iz Ražina rođenoj 1997. godine i mladiću iz Konavala rođenom 1994. godine.

– Sinoć, 6. Siječnja oko 22.20 sati u Ražinama na ulazu na željeznički kolodvor je došlo do naleta vlaka koji je prometovao na relaciji Šibenik – Perković na dvije osobe koje su smrtno stradale i to maloljetnica s područja Šibenika i 20-godišnjak iz Konavala, a koji su hodali željezničkom prugom. Vlakom je upravljao 28-godišnji strojovođa iz Perkovića. Očevidom na mjestu događaja je rukovodio Županijski državni odvjetnik, a nazočan je bio i prometni vještak. O ovom događaju slijedi izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

 

Željeznička nesreća 287


VEZANE VIJESTI