Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
POLITIKA
Luka Petrina odlazi s čela Područnog ureda HZZ-a: Presudila mu afera sa zapošljavanjem ‘bombaša’?

Luka Petrina odlazi s čela Područnog ureda HZZ-a:
Presudila mu afera sa zapošljavanjem ‘bombaša’?

Pročelnik šibenskog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Luka Petrina nakon više od desetljeća silazi s te funkcije. Priča se u utorak proširila Šibenikom, a sam Petrina...

Pročelnik šibenskog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Luka Petrina nakon više od desetljeća silazi s te funkcije. Priča se u utorak proširila Šibenikom, a sam Petrina je nije mogao potvrditi, s obzirom da nije primio nikakvo rješenje. Navodno ga se smjenjuje zbog afere sa zapošljavanjem Tomislava Strikomana, mladića kojem se sudi za postavljanje bombe na Trgu bana Jelačića u siječnju 2013. godine,  u vodičkoj ispostavi HZZ-a. Strikoman je u kolovozu primljen na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, odnosno učit će se poslu 12 mjeseci za što će primati naknadu od 1600 kuna.Luka Petrina (Foto: Facebook)

Još jutros smo dopis s upitom o navodnoj smjeni uputili HZZ-om Odsjeku za odnose s javnošću, koji su za sada uzvratili tek s obavijesti da su zaprimili e-mail i obećali da će  odgovoriti u najskorijem mogućem roku. Kako bilo, teško da bi zapošljavanje Strikomana mogao biti razlog, s obzirom da su nam 7. siječnja na upit odgovorili da u njegovom zapošljavanju ne postoji ništa sporno.

– Poštovani, u svezi s Vašim upitom, možemo Vas informirati da je jedini zaposlenik u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područni ured Šibenik, Ispostava Vodice gosp. Goran Mačukat. Gospodin Tomislav Strikoman se nalazi na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa „Rad, staž i prijevoz“. Primljen je po javnom pozivu od 01.08.2013. g. zajedno sa još četiri mlade nezaposlene osobe sa završenom visokom stručnom spremom. Svi primljeni su dostavili  uvjerenja o nekažnjavanju, uključivši i Tomislava Strikomana. Napominjemo da je imenovani jedini s područja ispostave Vodice uspješno prošao selekcijski postupak koji je provela služba za profesionalno usmjeravanje Područnog ureda Šibenik, te ponavljamo da se ne radi o zapošljavanju već o stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa – odgovor je HZZ-a na pitanje o zapošljavanju ‘bombaša’.

 


VEZANE VIJESTI