Neovisni novinarski portal
9.5.2021.
EKOLOGIJA / UKRATKO
Komunalni redari odnose napuštena i neregistrirana vozila i to naplaćuju 300 kuna

Komunalni redari odnose napuštena i neregistrirana vozila i to naplaćuju 300 kuna

ilustracija

– Komunalni redari Grada Šibenika proveli su jučer akciju uklanjanja protupravno ostavljenih automobila na javnim površinama. Obilaskom je utvrđeno kako postoje tri neregistrirana, napuštena  vozila na javnim površinama, od kojih su dva uklonjena i odnesena na čuvanje, dok je za treće vozilo utvrđeno da se ne nalazi na javnoj površini, već na površini u vlasništvu stanara obližnje zgrade. Uklonjena vozila premještena su o trošku vlasnika u Dubravu na čuvanje, a njihovo čuvanje obavlja Obrt Zdravka Protege s kojim Grad Šibenik ima potpisan ugovor – izvjestila je javnost Ana Gojanović-Rakić, pročelnica Ureda gradonačelnika.

Kako se dalje navodi, trošak odvoza stoji 300 kuna,  a ukoliko vlasnici svoja vozila ne preuzmu sa skladištenja u roku od 30 dana, ona idu na reciklažu.
– Prema Odluci o komunalnom redu Grada Šibenika na javnim površinama zabranjeno je ostavljati neispravna, oštećena, neregistrirana i napuštena vozila duže od 15 dana. Neregistrirana, neispravna ili napuštena vozila moraju se ukloniti s javne površine. Uklanjanje vozila naredit će vlasniku vozila komunalni redar. Ako vlasnik ne ukloni vozilo u ostavljenom roku, uklonit će se na trošak vlasnika. Vlasnik vozila dužan je preuzeti svoje vozilo u roku od 30 dana od dana uklanjanja uz podmirenje nastalih troškova.  Ako se vozilo ne preuzme u naprijed navedenom roku, odnosno ako se u provedenom postupku ne utvrdi njegov vlasnik, prodat će se javnom licitacijom radi podmirenja troškova odvoza, čuvanja i prodaje, a može se i uništiti – upozoravaju iz Grada Šibenika.

VEZANE VIJESTI