Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Izgubio novac, živce i slobodu – kladio se pa razlupao kladioničarski monitor

Izgubio novac, živce i slobodu – kladio se pa razlupao kladioničarski monitor

kockanje

Kladioničarska pošast odnijela je još jednu žrtvu: ovoga puta je to tek razbijeni monitor u jednoj od mnogobrojnih šibenskih kladioničarskih ispostava. Naime, 29-godišnji mladić iz Zagreba kladio se u jednoj sportskoj kladionici u Šibeniku pa je izgubio određenu sumu novca, a potom je izgubio i ‘živce’, te je porazbijao kladioničarski monitor. Osim što je ostao bez novca i ‘živaca’, uskoro je ostao i bez slobode, budući da je na poziv iz kladionice stigla i policijska ophodnja te ga odvela u policijsku postaju na ‘kriminalističku obradu’.

Evo što kažu u PU šibensko -kninskoj:
– U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom iz Zagreba osumnjičenim za uništenje tuđe stvari na štetu tvrtke iz Dugopolja. Utvrđeno je da je osumnjičeni jučer, 15. siječnja u večernjim satima u Šibeniku u sportskoj kladionici, zbog gubitka novca, oštetio monitor terminala za klađenje. Nastala je šteta procijenjena na oko par tisuća kuna. Osumnjičeni će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku – kažu u policiji.

Slučajevi u kojima razočarani i pobješnjeli kladioničari demoliraju monitore i aparate za klađenje, te uređaje za igre na (ne)sreću nisu rijetki. Ovisnost o klađenju je ozbiljan društveni problem kojemu se, po mišljenju psihologa i sociologa, ne posvećuje dovoljna pažnja, iako vrlo često dovodi do destabilizacije osoba, raspada obiteljskih zajednica, gubitka posla, zdravlja itd. No, čini se kako je mjerodavnim državnim službama veliki profit kladioničarskih tvrtki i dalje važniji od građenja zdravijih društvenih prilika i spriječavanja pogibeljnih pojava poput sveprisutnog kladioničarstva.


VEZANE VIJESTI